Άκαρπη η τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας

Αγνωστη παραμένει η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα καθώς, παρά την τετράωρη τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, με βασικό «αγκάθι» το δημοσιονομικό κενό για το 2015.

Η τρόικα εξακολουθεί να «βλέπει» δημοσιονομικό κενό, που το προσδιορίζει σε 2,6- 3,6 δισ. ευρώ, ενώ από την πλευρά της η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για τον επόμενο χρόνο.

Η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, με σκοπό τη γεφύρωση των διαφορών και την επιστροφή του κλιμακίου των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, ξεκίνησε αργά το βράδυ της Πέμπτης. Η διάσκεψη αναμένονταν να ξεκινήσει στις 8 αλλά τελικά άρχισε γύρω στις 11 το βράδυ, παρά το γεγονός ότι από ελληνικής πλευράς όλοι βρίσκονταν στις θέσεις τους από το απόγευμα.

Κύκλοι απέδιδαν την καθυστέρηση στις διαφωνίες μεταξύ των ευρωπαίων και του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά στην τρέχουσα αξιολόγηση, αλλά και στο ρόλο που θα έχει το ΔΝΤ την επόμενη ημέρα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου και Χρύσανθος Λαζαρίδης.