Άνοιγμα Αλ. Τσίπρα στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων

“Τα ψέματα τελείωσαν. Την Κυριακή η Ελλάδα θα πάρει μια βαθιά ανάσα αισιοδοξίας, αυτοπεποίθησης και τη Δευτέρα, με την ισχυρή εντολή, θα ανοίξουμε μια νέα σελίδα”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη, που έγινε στο Παλέ ντε Σπορ.

Ο κ. Τσίπρας έδωσε με τους πολίτες “ραντεβού την Κυριακή στην κάλπη, για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση”, όπως είπε και σημείωσε: “Ηρθε η ώρα που η Ελλάδα της αλήθειας, της ελπίδας, θα νικήσει τον φόβο. Ηρθε η ώρα που η Ελλάδα του διαφωτισμού θα νικήσει τον Μεσαίωνα και τον σκοταδισμό. Και ας το πάρουν χαμπάρι και μέσα και έξω. Η Ελλάδα δεν είναι παρίας κανενός”.

Εστειλε μήνυμα νίκης και τόνισε πως ο λαός με την ψήφο του “θα βάλει τέλος στην πολιτική των πέντε ετών που προκάλεσε κοινωνική καταστροφή” και πρόσθεσε: “Είναι η ώρα που η Αριστερά έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Είναι η ώρα ενός νέου αναγκαίου πατριωτισμού. Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, ακόμα και στους συντηρητικούς, όπως είπε, και τους κάλεσε να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή. Ιδιαίτερα για τους συντηρητικούς ψηφοφόρους είπε ότι η σημερινή Ν.Δ. δεν έχει καμιά σχέση με την Κεντροδεξιά, ούτε με την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και τη χαρακτήρισε “έξαλλη παρέα εκλεκτών του κ. Σαμαρά”, η οποία “εκπροσωπεί τη διαπλοκή και τους ολιγάρχες”.

“Πώς ζητά την ψήφο της μεσαίας τάξης ο κ. Σαμαράς; Με τον κ. Βορίδη που μιλά με τα συνθήματα της χούντας και δηλώνει πως θα κάνει ότι χρειαστεί για να μην γίνει η δημοκρατική επιλογή του ελληνικού λαού;”, τόνισε ο κ . Τσίπρας.