Έκκληση Α. Τσοχατζόπουλου προς τη Βίκυ Σταμάτη να επιστρέψει στη φροντίδα των γιατρών

Δραματική έκκληση προς τη Βίκυ Σταμάτη, η οποία απέδρασε τα ξημερώματα από το Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, απηύθυνε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, σε δήλωση που διένειμε το δικηγορικό γραφείο του Γιάννη Παγορόπουλου.

Ο πρώην υπουργός την καλεί να επιστρέψει στη φροντίδα των γιατρών και των νοσηλευτών, σε μια ένδειξη της ανησυχίας του για την ψυχολογική κατάσταση της συζύγου του, η οποία έχει καταδικαστεί σε 12 χρόνια κάθειρξη και την Τετάρτη είδε και τη νέα αίτηση αποφυλάκισής της να απορρίπτεται.

Η δήλωση του Ακη Τσοχατζόπουλου είναι η εξής:

«BIKΥ…!
» Οπου να είσαι, σου λέω, χωρίς να αγνοώ τις ευθύνες αυτών που σε οδήγησαν εχθές εδώ, ότι ο καλός δρόμος για να σμίξεις άμεσα με το παιδί μας και την οικογένειά σου, είναι να βρεθείς σύντομα στην φροντίδα των γιατρών και των νοσηλευτών, εκείνων που τον τελευταίο χρόνο στο ίδρυμα σε στήριξαν και σε αγάπησαν.

» ΥΨΩΝΩ φωνή στο κράτος δικαίου, στη δικαιοσύνη, στην προστασία των δικαιωμάτων κάθε πολίτη, για την σωτηρία και την επιστροφή της, υγιής, στο παιδί της, της Βασιλικής Τσοχατζοπούλου- Σταμάτη.