Έκκληση προς την Ευρώπη για λύση κάνει η Εκκλησία της Ελλάδος

Απευθυνόμενη στον προς τις ηγεσίες των κρατών μελών της Ε.Ε. και των ευρωπαϊκών οργάνων η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος «με υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι του δεινοπαθούντος ελληνικού λαού αλλά και ανησυχίας για το μέλλον της χώρας μας, τους καλεί να επιδείξουν για ακόμη μία φορά αυτοσυγκράτηση, κατανόηση και αλληλεγγύη, ώστε να βρεθεί αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο ελληνικό οικονομικό πρόβλημα».
Όπως τονίζεται στην σχετική επιστολή «η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι πεπεισμένη ότι αξίζει να γίνει ακόμη μία προσπάθεια, ώστε να βρεθεί λύση, σύμφωνη με το ενωσιακό κεκτημένο, η οποία παράλληλα θα είναι αναπτυξιακή για την ελληνική οικονομία, λαμβάνοντας ιδιαίτερη πρόνοια και μέτρα για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού, που έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα την τελευταία πενταετία».
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως λέει, «είναι βεβαία ότι με τη φώτιση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού είναι δυνατόν να ευρεθεί η κατάλληλη, κοινώς αποδεκτή λύση. Προς τούτο καλεί τους Ηγέτες της Ευρώπης να εργαστούν όλοι τους και να συμβάλουν προς την κατεύθυνση αυτή».