Ένα ακόμη επεισόδιο έντασης στη Βουλή με πρωτοφανείς εκφράσεις

Ένα ακόμη επεισόδιο έντασης με απίστευτες εκφράσεις καταφράφηκε χθες στη Βουλη, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τα δεσμευμένα ή κατασχεμένα χρήματα στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

«Πρωταγωνιστές» του νέου επεισοδίου ήταν οι βουλευτές της Ν.Δ. Βασίλης Υψηλάντης και Δημήτρης Κυριαζίδης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μάλιστα ο Β. Υψηλάντης μετά τη συνεδρίαση πήγε στο ιατρείο της Βουλής επικαλούμενος υψηλή πίεση!

Αφορμή για τις εκρήξεις ήταν ο ισχυρισμός του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Κοντονή ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απάλλαξε τα μέλη της διοίκησης Οργανισμού, τα οποία κατηγορούνταν ότι δεν είχαν καταβάλει εισφορές 1,6 εκατ. ευρώ.

Η αθώωση, είπε ο Στ. Κοντονής, έγινε με βάση τον νόμο 4141/2013 άρθρο 31 παρ. 4, ο οποίος, όπως ανέφερε, αμνηστεύει τις διοικήσεις των εταιρειών του δημοσίου οι οποίες αποκρατικοποιούνται.

Ο εισηγητής της Ν.Δ. Βασίλης Υψηλάντης υποστήριξε ότι ο νόμος δεν δίνει αμνηστία, ενώ έκανε αναφορά στον Μπέρνταρντ Σω. Εκτός από τον Μπέρναρντ Σω, καλό είναι να διαβάζετε και τους νόμους που ψηφίζουν, είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Εμείς δεν είμαστε τσουτσέκια κανενός. Δεν μπορεί να προσβάλλει συναδέλφους και πρέπει να μάθει ότι δεν είναι το φαινόμενο της ελληνικής κοινωνίας. Θα την καταγγείλω στον ΠτΒ για τις προσβολές της προς τους βουλευτές», αντέδρασε ο Β. Υψηλάντης και πρόσθεσε: «Θα μπορούσα να πω πολλά για την κυρία. Σέβομαι όμως τη διαδρομή του πατέρα της και μόνο αυτή».

«Διά του τραμπουκισμού δεν θα καταφέρετε τίποτα», αντέτεινε η Ζ. Κωνσταντοπούλου, ενώ ο Β. Υψηλάντης άρχισε να φωνάζει «τραμπούκα είσαι και φαίνεσαι. Ακούς τι σου είπα; Σεβόμουνα μέχρι τώρα τη διαδρομή του πατέρα σου όμως μέχρι εδώ!».

«Ακούστε φρασεολογία!», σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας την προστασία του Προέδρου της Επιτροπής Κυριάκου Βιρβιδάκη. «Βρε άντε από δω. Ντροπή σου», συνέχισε ο εισηγητής της ΝΔ.

Αργότερα, και αφού προσωρινά είχαν ηρεμήσει τα πνεύματα, ο Β. Υψηλάντης ζήτησε συγγνώμη «μόνο από τους συναδέλφους για την προσωρινή εκτροπή μου όσον αφορά το φαινόμενο της κυρίας συναδέλφου. Υπάρχουν όμως και κάποια ανθρώπινα όρια».

«Αυτό που παρακολουθούμε είναι ότι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να στήσουν ένα σκηνικό που ο αντίλογος είναι αντικοινοβουλευτική πρακτική. Θέλω να παραμείνουν στα πρακτικά οι ύβρεις για να ελέγχεται αυτός που τα εκστόμισε. Η αυτοανάφλεξή του αποκαλύπτει πόσο επίπλαστη είναι αυτή η έκρηξη. Αυτοί είναι οι προστάτες των κοινοβουλευτικών ηθών», δήλωσε από την πλευρά της η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Στους διαξιφισμούς είχε εμπλοκή και ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Κυριαζίδης ο οποίος φώναξε στη Ζ. Κωνσταντοπούλου «άντε μωρή από δώ».