Ένταση στη Βουλή ανάμεσα στον υφυπουργό Παιδείας και την Λιάνα Κανέλλη

Φραστικό επεισόδιο είχαν στην Ολομέλεια της Βουλής ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, κατά τη συζήτηση ερώτησής της σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος του υποσιτισμού στον παιδικό πληθυσμό.

Κατά την δευτερολογία του υφυπουργού η βουλευτής του ΚΚΕ τον διέκοπτε συνεχώς, και όπως ο ίδιος ο κ. Στύλιος είπε, τον αποκαλούσε «Μαρία Αντουανέτα», του έλεγε για «παντεσπάνι» και ότι «κόβεται στις εξετάσεις».

Ο κ. Στύλιος, εκνευρισμένος, διέκοψε την τοποθέτηση του και απάντησε στην κα Κανέλλη λέγοντας «θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη, αλλά δεν θα το καταφέρετε. Ο Στύλιος δεν θα γίνει Κασιδιάρης», αλλά αυτός δεν πρόκειται να ανταποκριθεί στην «τεχνητή ένταση» που θέλει η βουλευτής του ΚΚΕ προκαλώντας την έκρηξη της κ. Κανέλλη που φώναζε «εγώ τον έκανα Κασιδιάρη; Κασιδιάρης ήταν από μόνος του. Σαν δεν ντρέπεστε…».

«Εγώ πήγα Δημοτικό σε ένα ορεινό χωριό στην Άρτα και δεν μεγάλωσα εκεί που μεγαλώσατε εσείς», ανταπάντησε ο υφυπουργός Παιδείας.

Η βουλευτής του ΚΚΕ ζητούσε την παρέμβαση του προεδρείου και φώναζε στον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Δριβελέγκα ότι πρέπει «να ντρέπεται» που δεν αντιδρά. «Εγώ να ντρέπομαι και όχι εσείς που διακόπτετε;», είπε ο κ. Δριβελέγκας και απευθυνόμενος στον κ. Στύλιο είπε: «και σεις, κύριε υπουργέ, τι εκφράσεις είναι αυτές;».

Ενδεικτικό της έντασης ήταν ότι η κ. Κανέλλη βγήκε έξω από την Ολομέλεια την ώρα που της απαντούσε ο υφυπουργός Παιδείας.

Τη συμπαράστασή του στην κ. Κανέλλη και τη λύπη του γι’ αυτά που ακούστηκαν εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμεράκης, ο οποίος είπε σε δημοσιογράφους ότι θα ζητήσει συγγνώμη στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων αλλά και στην Ολομέλεια.

Παράλληλα, η βουλευτής του ΚΚΕ πήγε στο Γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή απαιτώντας να της ζητηθεί συγγνώμη και φωνάζοντας ότι θα φτάσει μέχρι το Μαξίμου.