“Όχι” βουλευτών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε μειώσεις συντάξεων

Δύο βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δήλωσαν στη Βουλή ότι δεν θα ψηφίσουν ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει μειώσεις συντάξεων.

Στην Επιτροπή για την παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κοντογεώργος τόνισε πως «κανένα τέτοιο πακέτο δεν πρόκειται να περάσει από τη Βουλή».
Και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος πρόσθεσε πως «δεν θα συμφωνήσουμε να υπάρξουν μειώσεις μισθών και συντάξεων». «Τα έχουμε πει αυτά και θα δείξει το επόμενο διάστημα τι εννοούμε» πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο Κ. Κοντογεώργος εξέφρασε την ανησυχία του για τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών στο Παρίσι, επισημαίνοντας ότι «η τρόικα θέτει απερίγραπτα πράγματα ορισμένες φορές. Αλλά βλέπω γελάκια από την αξιωματική αντιπολίτευση όταν γίνεται αυτό. Όταν είμαστε στη δύσκολη θέση γελάει η αξιωματική αντιπολίτευση και δεν καταλαβαίνω με ποιον είναι, με τη θέση της χώρας ή της τρόικας».

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης εκτίμησε ότι στο Παρίσι κρίνεται η τύχη του ασφαλιστικού και ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να μην υπάρξει συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας.

«Η τρόικα ζητά να μην ισχύει η συνταξιοδοτική ικανότητα για καμία κατηγορία πριν από τα 62 χρόνια. Ακούμε τον κ. Κουτρουμάνη να λέει ότι η τρόικα ζητά να μειωθούν οι συντάξεις κατά 20%», επεσήμανε και δεσμεύθηκε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει οποιαδήποτε συμφωνία οδηγεί σε κατεδάφιση των συντάξεων».