Αθλιότητες χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τις δηλώσεις Οδ. Βουδούρη – Θ. Παραστρατίδη

Αθλιότητες χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του, τις τοποθετήσεις των βουλευτών Θεόδωρου Παραστρατίδη και Οδυσσέα Βουδούρη, οι οποίοι με αφορμή τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών κάνουν λόγο για «σκιές πάνω από βουλευτές» αναφερόμενοι σε εκείνους που άλλαξαν στάση και ψήφισαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Οι ακραίες αθλιότητες όπως αυτές των Οδ. Βουδούρη και Θ. Παραστατίδη, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Ελπίζουμε να μη βρεθεί κόμμα να στεγάσει στην παρούσα φάση τους δύο αυτούς περιφερόμενους καιροσκόπους που δεν τίμησαν ποτέ τα κόμματα με τα ψηφοδέλτια των οποίων εξελέγησαν» τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Προσθέτει δε πως είναι υποχρέωση όλων να προστατεύσουν τους θεσμούς και το Κοινοβούλιο από «την άκρατη χυδαιότητα αυτών των δύο».

Τέλος το ΠΑΣΟΚ σημειώνει πως εμμένει στην ανάγκη για άμεση και πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών του Π. Χαϊκάλη από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης και στην επιτακτική ανάγκη προστασίας της δημοκρατικής ομαλότητας.

Επιπλέον, την οργισμένη αντίδραση του ανεξάρτητου βουλευτή Σπύρου Λυκούδη, του Γρηγόρη Ψαριανού και του Χρήστου Αηδόνι, προκάλεσε η κοινή ανακοίνωση των δύο βουλευτών.

Η ανακοίνωση προκάλεσε την αντίδραση του κ. Λυκούδη, καθώς ήταν ένας από τους ανεξάρτητους βουλευτές που ψήφισαν για Πρόεδρο.

Ο κ. Λυκούδης έκανε λόγο «πολιτικά σκουλήκια» και αναφερόμενος στην ανακοίνωση τονίζει πως «εκπέμπει βούρκο απέναντι σε βουλευτές που ψήφισαν με βάση τη συνείδησή τους».

Ακόμη πρόσθεσε πως είχε δηλώσει από τον περασμένο Μάιο, ότι είναι υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, γιατί δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές.

«Θα μηνυθούν αλλά δεν τους νοιάζει δεν έχουν τσίπα» είπε και κάλεσε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, «εάν θέλει να σταθεί όρθιος να μην συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του αυτά τα άθλια υποκείμενα».

Για μήνυση έκανε λόγο και ο κ. Αηδόνης, ενώ αυτό επιβεβαίωσε και ο Γρηγόρης Ψαριανός ο οποίος χαρακτήρισε άθλια την ανακοίνωση.

Επίσης ο Γρηγόρης Ψαριανός, μιλώντας στον Σκάι, είπε ότι τις πρώτες νύξεις περί χρηματισμού βουλευτών τις ξεκίνησε πριν από μήνες ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ενώ αναφερόμενος σε εκείνους που αφήνουν υπονοούμενα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι μπορεί και να «εκτελούν συμβόλαια υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ ή να πρόκειται για μια προσπάθειά τους για να ενταχθούν στα ψηφοδέλτιά του του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».