Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Παναγιώτης Μελάς

Ανεξάρτητος βουλευτής είναι πλέον ο Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος ανακοίνωσε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μελάς είχε διαφωνήσει με την απόφαση του κόμματος να μην ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να γίνουν εθνικές εκλογές.

Μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Μελά, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μένουν πλέον με 12 βουλευτές, ενώ οι ανεξάρτητοι βουλευτές ανέρχονται σε 24, εκ των οποίων οι 16 έχουν ενταχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών.

Αιτιολογώντας την απόφασή του ο κ. Μελάς συνέδεσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τις «αισχρότητες» που ελέχθησαν όπως είπε σε βάρος του για τα περί χρηματισμού εν όψει της προεδρικής εκλογής.

«Τα όσα ελέχθησαν περί χρηματισμού μου, όπως έχω τονίσει, είναι αισχρά, βρώμικα και κακοήθη ψεύδη και φυσικά ο άνθρωπος που αναφέρθηκε ότι έστειλε το σχετικό μήνυμα στην κ. Ξουλίδου μέσω Facebook, μου είναι παντελώς άγνωστος. Ουδέποτε τον είχα συναντήσει, ουδέποτε είχα μιλήσει μαζί του», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο κ. Μελάς.

Διερωτήθηκε επίσης «γιατί ελέχθησαν αυτά από τη συνάδελφο κ. Ξουλίδου σε τηλεοπτική εκπομπή», χωρίς προηγουμένως να τον έχει ενημερώσει: «Ελέχθησαν από σκοπιμότητα, όπως πολλοί μου λένε και όπως έχει περάσει έντονα και από τη δική μου σκέψη, όσο καλόπιστος και αν θέλω να είμαι; Η ίδια η κ. Ξουλίδου ανέφερε ότι διαχειρίστηκε το όλο θέμα, σε συνεννόηση με τον κ. Καμμένο Το έκαναν αυτό, γιατί είπα ότι δεν έχω αποφασίσει ακόμη, αν θα ψηφίσω ναι ή όχι, για Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Προβληματίζομαι και θα αποφασίσω για την ψήφο μου, με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού, που σήμερα υποφέρει».

«Η διαχρονική μου πορεία, δεν έχει καμία σχέση με τις λεχθείσες κακοήθειες και τακτικές και, φυσικά, κατέφυγα, αμέσως μετά τα αναφερόμενα της κ. Ξουλίδου, στην κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά, για να γίνει σε βάθος έλεγχος και να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες, όπου υπάρχουν», κατέληγε η δήλωση του κ. Μελά.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν θα παρίσταται στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής που συνεδριάζει με αντικείμενο τα ζητήματα που ανέκυψαν μετά τις δηλώσεις της κ. Ξουλίδου, ως μείζον ζήτημα για την προστασία του κοινοβουλευτικού θεσμού, είπε πως αν του ζητηθεί θα παρίσταται ενώ δεν απέκλεισε να ζητήσει και ο ίδιος την παρουσία του στην Επιτροπή.