Αντιδράσεις κομμάτων για τον ανασχηματισμό

 

Iκανοποίηση εκφράζει το ΠΑΣΟΚ για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης, καθώς, όπως αναφέρει σε «άτυπο σχόλιο», το ΠΑΣΟΚ διατήρησε την αναλογία της συμμετοχής του στο νέο κυβερνητικό σχήμα, χωρίς να υπολογίζεται η παρουσία του κ. Βενιζέλου.

Με ανακοίνωση του το ΣΥΡΙΖΑ απαντά στον σαρωτικό ανασχηματισμό με τις ριζικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχηματισμό, σημειώνοντας πως “κανείς δεν πιστεύει πως ο σημερινός ανασχηματισμός θα επηρεάσει, έστω και κατ’ ελάχιστο, την εφαρμοζόμενη πολιτική και τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά”.

Ακόμη προσθέτει πως η κυβέρνηση “όχι μόνο δεν έλαβε το μήνυμα των εκλογών, αλλά προσπαθεί να το προσπεράσει με έναν ανασχηματισμό που επιβεβαιώνει την απαρέγκλιτη εφαρμογή των δεσμεύσεών της έναντι των δανειστών, αδιαφορώντας για τον ελληνικό λαό που καθημερινά υποφέρει”.

“Το μόνο μήνυμα που φαίνεται ότι έλαβε ο κ. Σαμαράς είναι αυτό που έστειλε προ ημερών ο κ. Σόιμπλε, «καμιά σκέψη για χαλάρωση». Αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος δεν είναι οι ανέξοδοι ανασχηματισμοί, αλλά μια κυβέρνηση που θα πάψει να είναι τοποτηρητής των συμφερόντων των δανειστών”, καταλήγει η το κόμμα της Κουμουνδούρου.

ΚΚΕ: Στόχος και του νέου κυβερνητικού σχήματος τα παλιά αντιλαϊκά μέτρα

Στόχος και του νέου κυβερνητικού σχήματος θα είναι η υλοποίηση παλιών και νέων αντιλαϊκών μέτρων σημειώνει σε ανακοίνωση Τύπου το ΚΚΕ, τα οποία “προωθούνται στο πλαίσιο των μνημονίων διαρκείας της ΕΕ και αποτελούν επιλογές στρατηγικού χαρακτήρα, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου”.

ΑΝΕΛ: Ο ανασχηματισμός επαναφέρει πρόσωπα ορκισμένα στην τρόικα

«Ο ανασχηματισμός επαναφέρει πρόσωπα ορκισμένα στην τρόικα, τοποθετεί πρόσωπα που έχουν ψηφίσει αμετανόητα τα μέτρα δυστυχίας του ελληνικού λαού και συνεχίζει την παράδοση του υπουργείου Οικονομικών στα φαντάσματα Σημίτη.

Όμως τι σημασία έχει ποιος είναι υπουργός, όταν σε κάθε υπουργείο υπάρχει και ένας επίτροπος των δανειστών που δίνει εντολές.

Ο πραγματικός ανασχηματισμός θα γίνει όταν οι υπουργοί θα εφαρμόσουν το Σύνταγμα και θα επανέλθει η εθνική κυριαρχία της χώρας»
“Ο λαός έχει πλέον αρκετή πείρα για να αντιληφθεί ότι τα πρόσωπα αλλάζουν με σκοπό να προχωρήσει με πιο αποτελεσματικό τρόπο η ίδια αντιλαϊκή πολιτική και ότι οι ανασχηματισμοί αντιλαϊκών κυβερνήσεων δε μπορούν να αποτελέσουν την πραγματική ελπίδα για τη ζωή και το μέλλον του”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΔΗΜΑΡ: Οι κυβερνήσεις δεν κρίνονται από τα πρόσωπα

Οι κυβερνήσεις δεν κρίνονται από τα πρόσωπα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ τονίζοντας πως  “το περιεχόμενο των ασκούμενων πολιτικών” είναι ο τελικός κριτής . “Αν το νέο κυβερνητικό σχήμα παραμείνει δέσμιο των πολιτικών εμμονών και των ιδεολογικών αγκυλώσεων που σημάδεψαν και το προηγούμενο, τότε είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν πρόκειται να ανασάνουν ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία. Τώρα περισσότερο παρά ποτέ, είναι αναγκαία η επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος που οδήγησε τη χώρα στο απόλυτο αδιέξοδο και τραυμάτισε ανεπανόρθωτα την κοινωνική συνοχή”, καταλήγει.

Σταύρος Θεοδωράκης: Δέσμιοι του παρελθόντος οι κ.κ Σαμαράς και Βενιζέλος

Μια κυβέρνηση για τα προεκλογικά τηλεοπτικά παράθυρα και όχι για λύσεις, αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανακοίνωση του αναφορικά με τον ανασχηματισμό της κυβένρησης. “Η ανακύκλωση γνωστών και αποτυχημένων, σε πολλές περιπτώσεις, στελεχών αποδεικνύει το αδιέξοδο του παλαιοκομματικού συστήματος. Η χώρα για να σωθεί πρέπει να φύγει μπροστά αλλά οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος αποδεικνύονται απλοί ισορροπιστές, δέσμιοι του παρελθόντος τους και τελικά λάτρεις της ακινησίας”, κατέληξε.