Αντιδρά η Περιφέρεια Αττικής στη μεταφορά σκουπιδιών σπο την Τρίπολη στη Φυλή

«Προκλητική και απαράδεκτη» χαρακτηρίζει η περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου την απόφαση των γενικών γραμματέων Αποκεντρωμένης Διοίκησης τόσο της Πελοποννήσου Γιώργου Διδασκάλου όσο και της Αττικής Μανώλη Αγγελάκα για τη μεταφορά 4.000 τόνων σκουπιδιών της Τρίπολης στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Η Τρίπολη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την απόθεση των απορριμμάτων και το δρομολόγιο προς τη Φυλή δεν θα είναι το πρώτο, καθώς είχε δοθεί «χείρα βοηθείας» προς τον δήμο της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Όπως καταγγέλλει η Περιφέρεια Αττικής, πρόκειται για απόφαση που έρχεται «σε κατάφωρη αντίθεση με την εκπεφρασμένη βούληση της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) να βάλει τέλος στο αποτυχημένο status quo διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων με τελικό αποδέκτη τη Φυλή. Η νέα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ έχει υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους την αδυναμία της ΟΕΔΑ Φυλής να συνεχίσει να είναι ο αποδέκτης απορριμμάτων εκτός Αττικής».

Η κυρία Δούρου, που είναι και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, έχει επανειλημμένως τονίσει ότι «πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, με την επίκληση του επείγοντος, να επιβαρύνεται και άλλο η Φυλή. Η νέα περιφερειακή Αρχή Αττικής είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε αυτή την πρακτική που θέλει τη Φυλή τελικό αποδέκτη των απορριμμάτων από άλλες περιφέρειες και δήμους. Η λύση δεν θα είναι πλέον η Φυλή».

Στη σχετική ανακοίνωση, καταγγέλλεται ότι «αυτή τη σαφή βούληση, η οποία έχει τη στήριξη των πολιτών της Αττικής, αποφάσισε να αγνοήσει προκλητικά ο διορισμένος τον Ιανουάριο του 2014 γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μ. Αγγελάκας. Πρόκειται για τον ατυχήσαντα υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθήνας στις βουλευτικές εκλογές του 2012, ο οποίος διορίστηκε τον Αύγουστο το 2012 από τη συγκυβέρνηση στη θέση του γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και τον Ιανουάριο του 2014 στη θέση του γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Στη δε θέση του στη γενική γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου διορίστηκε με κυβερνητική απόφαση ο στενός του φίλος και συνεργάτης του, Γιώργος Διδασκάλου, αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας».

Και καταλήγοντας χαρακτηρίζεται «πραξικοπηματική ενέργεια, η οποία αγνοεί την απόφαση της πρόσφατα εκλεγμένης διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής» η απόφαση των δύο γγ των αποκεντρωμένων διοικήσεων.