Αποδεκτή η παραίτηση Θεοχάρη από Στουρνάρα

Ο Υπουργός Οικονομικών ανακοινώνει την αποδοχή της παραίτησης, για προσωπικούς λόγους, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη Θεοχάρη, τον οποίο ευχαριστεί για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε στο Υπουργείο Οικονομικών, αναφέρει η ανανοίνωση του ΥΠΟΙΚ για την παραίτηση του Χ. Θεοχάρη.

Και συνεχίζει σημειώνοντας ότι «ο κ. Θεοχάρης ανέλαβε την ηγεσία της ΓΓΔΕ, η οποία ήταν ακέφαλη για χρονικό διάστημα πλέον του έτους, στην κρισιμότερη χρονική στιγμή και στο αποκορύφωμα της δημοσιονομικής κρίσης, υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες.»

Ο Υπουργός κ. Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι: «Ο κ. Θεοχάρης με τις προσπάθειές του στήριξε καθοριστικά τη φορολογική μεταρρύθμιση και τους στόχους της Κυβέρνησης κατά την τελευταία διετία με ήθος, αίσθημα ευθύνης και ακεραιότητα. Κλήθηκε να ανορθώσει τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση εκ του μηδενός, ξεκίνησε ριζικές μεταρρυθμίσεις θέτοντας τις βάσεις για μία σύγχρονη, ανεξάρτητη και αποτελεσματική λειτουργία της. Το σημαντικότερο, τα έκανε όλα αυτά επιδεικνύοντας σταθερά αποτελέσματα, υπερβαίνοντας συστηματικά όλους τους τεθέντες στόχους, πράγμα που αποτυπώθηκε στα θετικά αποτελέσματα του προϋπολογισμού.
Τον ευχαριστώ θερμά και εύχομαι καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά του».

Πρωινή σύσκεψη

Εν αναμονή του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, αναμένεται η παραίτηση σήμερα Πέμπτη, του γενικού γραμματέα Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη.

Η παραίτηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, είναι βεβαία καθώς στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης ο κ. Χάρης Θεοχάρης είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα στην οποία παρευρέθηκε και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Παπασταύρου.   Στις 12:15 στη συνάντηση προσήλθε ο κ. Νίκος Καραβίτης, σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί για τη θέση του γ.γ. εσόδων πριν από περίπου ένα χρόνο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκε από τον γενικό γραμματέα εσόδων η παραίτηση η οποία θα κατατεθεί εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι Βρυξέλλες και η τρόικα είναι ήδη ενημερωμένες για την αποχώρηση του γενικού γραμματέα Εσόδων.

Κυβερνητικά στελέχη δεν αιφνιδιάζονται από την επικείμενη παραίτηση καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους τα σύννεφα στις σχέσεις της κυβέρνησης και της γενικής γραμματείας Εσόδων είχαν εμφανιστεί εδώ και καιρό και τελευταία άρχισαν να βαραίνουν.

Ο κ. Θεοχάρης τον τελευταίο καιρό ένιωθε να μην έχει την στήριξη της κυβέρνησης και να μετατρέπεται σε «εύκολο στόχο» καθώς μετακυλίονταν σε αυτόν η ευθύνη πολιτικών αποφάσεων της της ενώ η κυβέρνηση από την πλευρά της ένιωθε ενοχλημένη από κάποιες πρωτοβουλίες του γ.γ. Εσόδων που εκτιμά ότι της επέφεραν πολιτικό κόστος.