Αποκλεισμό του υπ. Παιδείας με ολονυχτία ετοιμάζουν οι εκπαιδευτικοί

Διήμερες δράσεις και κινητοποιήσεις προγραμματίζει η ΟΛΜΕ Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στα Προπύλαια αλλά και ολονυχτία και αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας, κατά της διαθεσιμότητας.

“Από τις 22/7/13 χιλιάδες εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με το ν.4172/13. Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τότε και παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία ένταξης των εκπαιδευτικών σε δομές του Υπουργείου Παιδείας. Καταγγέλλουμε την πολιτική και την τακτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας που έχει θέσει σε πλήρη ομηρεία, αβεβαιότητα και ανασφάλεια χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Την ίδια στιγμή επίσης, χιλιάδες μαθητές στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ της χώρας δεν κάνουν μαθήματα ειδικότητας (στους τομείς υγείας – πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών και αισθητικής – κομμωτικής). Που είναι το ενδιαφέρον των υπευθύνων για τις δεκάδες χιλιάδες χαμένες ώρες μαθημάτων; Που είναι οι Εισαγγελείς που ενεργοποιούνται μόνον όταν κινητοποιούνται οι μαθητές;”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί να γίνει στα Προπύλαια, στις 12:30 της Πέμπτης και για τη διεξαγωγή του έχει προκηρυχθεί δίωρη στάση εργασίας ανά βάρδια (12:00-14:00 και 14:00-16:00).

Στις 18:00 της Πέμπτης οι εκπαιδευτικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Παιδείας και της δράσης αυτής θα ακολουθήσει συναυλία.

Κατόπιν, έχει προγραμματιστεί ολονυχτία έξω από το Υπουργείο Παιδείας, με παράλληλο αποκλεισμό του κτιρίου.

“Απαιτούμε να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που είναι σε διαθεσιμότητα στα σχολεία και να επαναλειτουργήσουν όλοι οι τομείς που καταργήθηκαν. Κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει”, αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

Πηγή: News.gr