Απόπειρα χρηματισμού του καταγγέλει ο Παύλος Χαϊκάλης

Απόπειρα χρηματισμού του για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατήγγειλε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος αποκάλυψε ότι έχει παραδώσει σχετικό οπτικό και ακουστικό υλικό στην Εισαγγελία.

«Είναι αληθές, υπάρχουν τα στοιχεία όλα στον εισαγγελέα εδώ και 15 ημέρες», δήλωσε ο κ. Χαϊκάλης σε τηλεφωνική του παρέμβαση στον ΑΝΤ1.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Χαϊκάλης έδωσε το περασμένο Σάββατο πολύωρη κατάθεση ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου και υποστήριξε ότι αποπειράθηκαν να τον χρηματίσουν με 2-3 εκατομμύρια ευρώ.

Για το θέμα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος θα παραχωρήσει εκτάκτως στις 13:00 συνέντευξη Τύπου.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο STAR ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ δήλωσε ότι το ηχητικό υλικό «είναι ακόμη πιο σημαντικό» και υποστήριξε ότι η Εισαγγελία γνωρίζει το όνομα του ανθρώπου που επιχείρησε τον χρηματισμό.

Όπως είπε, πρόκειται για άνθρωπο γνωστό στους οικονομικούς κύκλους, αλλά δεν είναι πολιτικό πρόσωπο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η παγίδευση ήταν εν γνώσει της εισαγγελίας. «Πιστεύουμε ότι είναι εκτεθειμένη η δικαιοσύνη που δεν προχωράει το θέμα», πρόσθεσε.

Πάντως, σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ, ο κ. Χαϊκάλης:

– Αρνήθηκε να κατονομάσει το πρόσωπο που προσπάθησε να τον εξαγοράσει, παρότι ρωτήθηκε επισταμένως και αυτό γιατί από το υλικό δεν προκύπτει η ταυτότητα του προσώπου αυτού

– Αρνήθηκε να κατονομάσει τα πρόσωπα που κρύβονται από πίσω.

Η Εισαγγελία υποστηρίζει ότι ενεργοποιήθηκε άμεσα και -σύμφωνα με πληροφορίες- από την εισαγγελική έρευνα δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής τα στοιχεία της καταγγελίας.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης έγινε από τον Λάκη Λαζόπουλο στον ΑΝΤ1 και επιβεβαιώθηκε λίγη ώρα αργότερα από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαζόπουλος έκανε λόγο για στοιχεία και απόπειρα χρηματισμού που δεν προέρχεται από συγκεκριμένο κόμμα.

Αμέσως μετά ο κ. Χαϊκάλης είπε ότι έχει δώσει το υλικό και στον κ. Λαζόπουλο επειδή μεταξύ άλλων είναι αξιόπιστο άτομο και ξέρει πώς να το χειριστεί και επειδή διαθέτει την τεχνική υποδομή ώστε να καταγραφούν οι διάλογοι και να φύγουν ορισμένοι θόρυβοι.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οικονομικός παράγοντας τού πρόσφερε 700.000 μετρητά, ως διακανονισμό του δανείου του από την τράπεζα για το σπίτι του και συμβόλαια με διαφημιστικές εταιρίες ώστε να «ξεπλυθούν» τα χρήματα. Όλο το ποσό ήταν από 2 έως 3 εκατομμύρια ευρώ.