Ασημένια η ελληνική τριάδα κολύμβησης στο Βερολίνο

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ελλάδα στο ομαδικό 5χλμ. της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, στο πλαίσιο του 32ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στο Βερολίνο. Οι Σπύρος Γιαννιώτης, Αντώνης Φωκαϊδης και Κέλυ Αραούζου τερμάτισαν σε 56 λεπτά και 5.5 δευτερόλεπτα, πίσω μόνο από την Ολλανδία, η οποία με τους «χρυσούς» στα 10χλμ. Φέρι Βέερτμαν και Σάρον Φαν Ρούβεντααλ, καθώς και τον Μαρσέλ Σούτεν, πήρε τη νίκη με 55:47.8 και κατέκτησε τον τρίτο τίτλο της στη διοργάνωση. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Γερμανία με τους Τόμας Λουρτς, Ρομπ Μούφελς και Ιζαμπέλε Χάρλε, οι οποίοι τερμάτισαν σε 56:14.8.

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στους αθλητές Κέλυ Αραούζου, Σπύρο Γιαννιώτη και Αντώνη Φωκαΐδη απέστειλε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς. «Θερμά συγχαρητήρια για τη μεγάλη σας διάκριση. Αποδείξατε ότι η σκληρή και ομαδική δουλειά στο τέλος θριαμβεύει. Όλοι οι Έλληνες νιώθουμε υπερήφανοι. Σας ευχαριστούμε» αναφέρει ο κ. Σαμαράς στο τηλεγράφημά του.

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα απέστειλαν επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος.