Βαρουφάκης: Ανεπίτρεπτες ‘διαρροές’ σχετικά με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά το πέρας της συνεδρίας του Eurogroup

Τη δυσαρέσκειά του για τις «ανεπίτρεπτες ’διαρροές’ σχετικά με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα», μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης σε τοποθέτησή του στο σημερινό Ecofin, τονίζοντας παράλληλα ότι οι δύο πλευρές έχουν καθήκον να καταλήξουν σε συμφωνία-λύση.

«Το Σαββατοκύριακο που μεσολαβεί δίνει σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη τη δυνατότητα προετοιμασίας μιας επιτυχημένης Συνόδου. Τα βλέμματα των Ευρωπαίων, τόσο εντός όσο και εκτός της Ευρωζώνης, είναι στραμμένα πάνω μας. Έχουμε καθήκον να καταλήξουμε στην συμφωνία-λύση που απαιτούν προς όφελος ολόκληρης της Ευρώπης», υπογράμμισε ο ΥΠΟΙΚ.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε χθες μία «ευρεία, ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πρόταση η οποία μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο συμφωνίας που όχι μόνο ολοκληρώνει την υπάρχουσα δανειακή συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της αλλά αντιμετωπίζει αποφασιστικά και το χρηματοδοτικό κενό της χώρας για το μέλλον».

Δυστυχώς, όμως, πρόσθεσε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, «στο Eurogroup δεν επετράπη η παραμικρή συζήτηση πάνω σε αυτή την πρόταση», αλλά αντ’ αυτού «παρατηρήθηκαν αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας του Eurogroup, ανεπίτρεπτες ‘διαρροές’ σχετικά με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα».

«Οι αστοχίες αυτές έρχονται σε σύγκρουση με το κοινό συμφέρον των ευρωπαϊκών λαών», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης, δηλώνοντας πάντως ότι η ελληνική πλευρά χαιρετίζει την σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής την επόμενη Δευτέρα.