Βαρουφάκης: Η Ελλάδα δεν επιθυμεί να έλθει σε ρήξη με τη ζώνη του ευρώ

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί να έλθει σε ρήξη με τη ζώνη του ευρώ και τους πιστωτές της χώρας επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο της Αυστραλίας ABC.

Όπως τόνισε, επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι Ευρωπαίοι να δούν την κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα και της αλλαγή της οικονομικής πολιτικής ως την ευκαιρία της Ευρώπης για επανεκκίνηση.

Ο κ. Βαρουφάκης ερωτηθείς για τις θέσεις των ευρωπαίων και για τα περιθώρια διαπραγμάτευσης ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να πει τα πράγμα ως έχουν. «Θα πούμε τα πράγματα όπως έχουν και όπως ξέρουμε ότι ξέρουν ότι έχουν» σημείωσε.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τους εταίρους της και για να δώσει έμφαση σε αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλουμε καν να διαπραγματευθούμε, θέλουμε να διασκεφθούμε μαζί τους».

Εστιάζοντας στο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κανένα δεσμό, καμία δέσμευση και κανένα ανοικτό λογαριασμό με επιχειρηματικά καρτέλ.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στον εαυτό του ως «ελευθερόφρονα κομουνιστή» (libertarian communist) και εκμυστηρεύτηκε πως ο μεγαλύτερος φόβος του είναι ότι μπορεί να μετατραπεί σε πολιτικό.

Εξάλλου, ο Γιάνης Βαρουφάκης προχώρησε σε διευκρίνιση μέσω του twitter του σχετικά με λανθασμένες αναφορές διεθνών ΜΜΕ «Δεν είπα ποτέ ότι η Γερμανία θα πληρώσει και πάλι. Είπα ότι έχει ήδη πληρώσει πάρα πολλά. Ώρα για επανεξέταση του θέματος», ανέφερε στη σχετική ανάρτηση.