Βεβήλωσαν το Μνημείο του Ολοκαυτώματος

Τη βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος καταδικάζει η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και ζητά τη σύλληψη των δραστών καθώς και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία του Μνημείου.

«Η αποτύπωση του συμβόλου της νεοναζιστικής οργάνωσης ‘Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές (ΑΜΕ)’ προσβάλει όχι μόνο τη Μνήμη των έξι εκατομμυρίων εβραίων, μεταξύ των οποίων και 60.000 Έλληνες, που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα, αλλά και αυτούς που, παρά τα όσα έζησαν, επέστρεψαν στην Ελλάδα, ξαναχτίζοντας τις ζωές τους από τις στάχτες του πολέμου» τονίζεται σε ανακοίνωση.

Με αφορμή το συμβάν ο αντιπροέδρος της κυβέρνησης εξέφρασε το βαθύτατο αποτροπιασμό του και καταδίκασε απερίφραστα τη βεβήλωση του Μνημείου.
«Είναι μία πράξη βάρβαρη που προσβάλλει βάναυσα την ιστορία όχι μόνο της Ισραηλιτικής Κοινότητας, αλλά ολόκληρου του ελληνικού λαού που σέβεται και τιμά τη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η άνανδρη πράξη τους αποτελεί ύβρη στη μνήμη των εξήντα χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων που εξοντώθηκαν στα χιτλερικά στρατόπεδα. Είμαστε βέβαιοι ότι οι Αρχές θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες» τόνισε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου.

Στην ανάγκη δημιουργίας τείχους απέναντι στην αναβίωση του αντισημιτισμού και του φασισμού «που αποτελούν κίνδυνο για όλη την Ευρώπη» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η πολιτεία να λάβει όλα τα δυνατά μέτρα για να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους ενέργειες, που δηλητηριάζουν την κοινωνία με αντισημιτισμό και ρατσισμό» τονίζει η ΔΗΜΑΡ.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη βεβήλωση, από ναζιστική οργάνωση, του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα και σημειώνει πως τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να ανακόψουν την ανάγκη η νεολαία να μάθει την αλήθεια για τα εγκλήματα του ναζισμού και ο λαός να δυναμώσει την πάλη του για την απομόνωση του ναζισμού.