Βενιζέλος: Όλα είναι στον αέρα. Μόλις ξύσεις την επιφάνεια, βλέπεις ότι δεν υπάρχει ούτε σχέδιο, ούτε αποτέλεσμα

Σωρεία διαπραγματευτικών λαθών, που έχουν οδηγήσει τη χώρα χιλιόμετρα πίσω, καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, η χώρα έχει βρεθεί σε στρατηγικό κενό. «Μόλις ένα μήνα μετά τις εκλογές όλα είναι στον αέρα. Τα έσοδα, οι ταμειακές ανάγκες, οι δημοσιονομικοί στόχοι. Πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει; Πού πηγαίνουμε σε σχέση με το χρέος;», διερωτήθηκε.

Εξέφρασε δε την απορία του για το γεγονός ότι «όλα εμφανίζονται ως θρίαμβος», αλλά, όπως παρατήρησε, «μόλις ξύσεις την επιφάνεια, βλέπεις ότι δεν υπάρχει ούτε σχέδιο, ούτε αποτέλεσμα».

«Η χώρα πρέπει να ξαναβρεί στόχους. Μπορούμε να ξαναμαζέψουμε τα πράγματα, γιατί αυτό που συμβαίνει δεν συνιστά τιμωρία προς την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά τιμωρία για τον Έλληνα πολίτη που δεν βλέπει προοπτική», είπε, συμπληρώνοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει «μόνο στη βάση της αλήθειας».

«Ένα μεγάλο ψέμα χώρισε την κοινωνία σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς. Τώρα μια μεγάλη και γενναία αλήθεια, μπορεί να ενώσει το έθνος», κατέληξε