Βενιζέλος: Αν πάμε σε δεύτερες εκλογές, έχει εκτροχιαστεί το τρένο

«Έχουν σταματήσει τα ψέματα, όλοι τα σκέπτονται διπλά και τριπλά, και όσο περισσότερο τα σκέπτονται, τόσο ανεβαίνει η δική μας επιρροή» σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

«Όταν φτάνεις στην ώρα της ευθύνης, τελειώσαν τα ψέματα, τελειώσαν οι πλάκες» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με το μπαράζ δημοσιευμάτων για την Ελλάδα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η αβεβαιότητα δεν δημιουργήθηκε λόγω πρόωρων εκλογών, αλλά λόγω της αμφισβήτησης του πλαισίου από την Αντιπολίτευση, αλλά και της ίδιας της νομιμότητας της κυβέρνησης.

«Η Ευρώπη παρακολουθεί στενά τα ελληνικά πράγματα, αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι αν η επόμενη κυβέρνηση θα τα πάει καλύτερα για τον πολίτη, το εισόδημά του, το μέλλον του. Η στάση της Ευρώπης προσδιορίζεται ιστορικά. Στην Ευρώπη τρέχουν διαρκώς οι αλλαγές κυβερνήσεων και πρωθυπουργών, αλλά πάντοτε στην αρχή της συνέχειας του Κράτους» εξήγησε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι δεν μπορεί η χώρα να πάει σε δεύτερες εκλογές: «αν φάμε τον Φεβρουάριο σε δεύτερες εκλογές, έχει εκτροχιαστεί το τρένο» τόνισε.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την τρίτη θέση, ώστε να κληθούν σε συνεργασία όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις, ώστε να ολοκληρωθεί με ασφάλεια η έξοδος από την κρίση.

Σε ερώτηση για το πού διαφωνεί με το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το ΚΙΔΗΣΟ εμφανίστηκε τώρα και θα κριθεί. «Δεν πρόκειται να μπω σε αυτή τη συζήτηση, θα κριθεί. Θέλω να μείνω προσανατολισμένος στα μεγάλα θέματα της χώρας και στα θέματα της Δημοκρατικής Παράταξης. Όλοι γνωριζόμαστε, όλα είναι νωπά.»

Για τα περί υπονόμευσης του κ. Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι το 2011 η χώρα δεν μπορούσε να οδηγηθεί σε δημοψήφισμα, διότι «αυτό θα οδηγούσε σε όλεθρο».