Βενιζέλος: Δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία αλλά αυτό δεν πρέπει να οδηγήσει σε δεύτερες εκλογές

«Είναι προφανές ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία, αλλά αυτό δεν πρέπει να οδηγήσει σε δεύτερες εκλογές» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι χαρακτήρισε «λάθος» το γεγονός ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές και υπογράμμισε ότι θα είναι μεγαλύτερο λάθος αν ακολουθήσει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.
Τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει να υπάρξει ακυβερνησία, αλλά, από την άλλη, όπως είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει άλλοθι για κανέναν.

Σχετικά με τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κ. Παπανδρέου θα ανταποκριθεί στην πρόσκλησή του να μετέχει στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη. Όπως είπε αυτό είναι το αυτονόητο καθήκον του πρώην πρωθυπουργού, να στρατευτεί στα ψηφοδέλτια και να μετέχει σε ένα ανοιχτό συνέδριο. Όλα τα άλλα, είπε, είναι αδιανόητα και εκτός ιστορικού ορίζοντα και των δεδομένων της πολιτικής και κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί.

Επίσης ο κ. Βενιζέλος δήλωσε «έκπληκτος» και «άναυδος» από τη στάση του κ. Κουβέλη, προσθέτοντας ότι η ΔΗΜΑΡ έκανε λάθος αποχωρώντας από την κυβέρνηση. Ανέφερε επίσης ότι κάποια νέα κόμματα, όπως «Το Ποτάμι», φιλοδοξούν να λειτουργήσουν όπως η ΔΗΜΑΡ και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει άλλο κόμμα από το ΠΑΣΟΚ, να παίξει το ρόλο του σταθεροποιητικού παράγοντα.

Ακόμη όσον αφορά στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης της παράτασης των δύο μηνών που έδωσαν οι δανειστές ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι «οι δύο μήνες δεν μπορούν να γίνουν τρεις, δεν μπορεί να δοθεί νέα παράταση, διότι οι ημερομηνίες είναι επιτακτικές».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι η ΕΚΤ έχει θέσει ως προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση, η χώρα να είναι σε προληπτική πιστωτική γραμμή.