Βενιζέλος: Η Ελλάδα έχει όλα τα δεδομένα που της επιτρέπουν να βγει από το πρόγραμμα

Βαθειά πολιτικός είναι, κατά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο λόγος για τον οποίο οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν επιφυλάξεις για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο.

Απαντώντας σε ερώτηση στο περιθώριο του συνόδου του ΟΑΣΕ στη Βασιλεία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκτίμησε ότι είναι λογικό να υπάρχει μια επιφυλακτικότητα και μια σκλήρυνση της στάσης των δανειστών, ώστε να δοθούν οι αναγκαίες εγγυήσεις, «όταν υπάρχει μια αντιπολίτευση, η οποία προτείνει πράγματα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε εκτροχιασμό -όχι την Ευρώπη- την Ελλάδα και να οδηγήσουν σε απώλεια των επιτευγμάτων μέσα σε λίγες μέρες».

«Οι αναγκαίες εγγυήσεις θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού. Γιατί εμείς ενεργούμε στο όνομα του ελληνικού λαού και πρέπει να έχουμε δύναμη, πρέπει να έχουμε στήριξη εσωτερική για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την αλήθεια», πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «η αλήθεια λέει ότι η Ελλάδα έχει όλα τα δεδομένα που της επιτρέπουν να βγει από το πρόγραμμα, από το μνημόνιο και την τρόικα και να περάσει σε μια άλλη εποχή σοβαρότητας, υπευθυνότητας, συλλειτουργίας με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά σε ισότιμη βάση».