Βενιζέλος: Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ ούτε τεμαχίζεται ούτε κληρονομείται

«Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ ούτε τεμαχίζεται ούτε κληρονομείται» ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης από το Ηράκλειο, σε ομιλία του σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παράλληλα, επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να στηρίξει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή εν πάση περιπτώσει ευρύτατης συνεργασίας με κορμό το πρώτο κόμμα, σημειώνοντας ότι θα συνεργαζόταν και με τον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον όρο να εφαρμόσει εθνική στρατηγική και όχι το δικό του πρόγραμμα. Συμπλήρωσε ωστόσο: «Εμείς δεν κάνουμε καλλιστεία. Εμείς κάνουμε εθνική πολιτική. Έχει λοιπόν τεράστια σημασία το ποιος θα είναι τρίτο κόμμα, τρίτη εντολή».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Έχω ζήσει και εγώ την εποχή που ο κόσμος μας λάτρευε, μας τιμούσε με τη φιλία του. Αλλά τα έφερε, όπως είπα και προηγουμένως, η μοίρα έτσι ώστε αυτό το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ των μεγάλων αλλαγών, των τομών, των ελπίδων, το ΠΑΣΟΚ που πήρε το επίπεδο του Έλληνα και το ανύψωσε, το ΠΑΣΟΚ που έδωσε δουλειές, προοπτική, ασφάλεια, αξιοπρέπεια, το ΠΑΣΟΚ του εθνικού, του πολιτικού και του κοινωνικού ριζοσπαστισμού, το ΠΑΣΟΚ που έβαλε τη χώρα στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, το ΠΑΣΟΚ που έδωσε στην Ελλάδα τη λάμψη που της άξιζε στον κόσμο, στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο, αυτό το ΠΑΣΟΚ, με τίτλους τιμής, να κληθεί να σηκώσει το 2010 ένα ασήκωτο ιστορικό βάρος».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού είπε «ξέρω ότι μίκρυνε η εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ότι «πάνω στους δικούς μας ώμους, αλλά και πάνω στους ώμους των λαθών και των παραλείψεων και των αντιφάσεών μας, κάποιοι οικοδόμησαν την πολιτική τους σταδιοδρομία, άδραξαν την ευκαιρία να δημαγωγούν, να λαϊκίζουν, να λένε ανεύθυνα και εύκολα πράγματα, και είδαμε ένα μικρό κόμμα ριζοσπαστικό της κομμουνιστικής αριστεράς, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, να γίνεται ξαφνικά το όχημα με το οποίο εκφράζεται η δυσαρέσκεια του δικού μας κόσμου, της βάσης του ΠΑΣΟΚ».