Βενιζέλος: Η παραβίαση του διεθνούς δικαίου δημιουργεί μια ακόμη κρίση, σε μια ήδη ταραγμένη περιοχή

Τον προβληματισμό του για τις πρόσφατες παραβιάσεις, από την Τουρκία, της κυπριακής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, σε ομιλία του στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή.

«Αυτή η κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου δημιουργεί ένα ακόμη μέτωπο, μια ακόμη κρίση, σε μια ήδη ταραγμένη περιοχή, τη στιγμή που η Συμμαχία και η διεθνής κοινότητα είναι και πρέπει να είναι επικεντρωμένες στις πολύ σοβαρές κρίσεις» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Ομάδας για τη Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή και της υποεπιτροπής για τις εταιρικές σχέσεις του ΝΑΤΟ.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία τριμερούς συνεργασίας της Ελλάδας, με την Κύπρο και την Αίγυπτο, τόνισε ότι εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης του Μεσογειακού Διαλόγου, με στόχο όχι μόνο τις συνέργειες στην ενέργεια, τον τουρισμό, τις μεταφορές, αλλά και την ενίσχυση της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή για σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία των λαών.