Βενιζέλος: Σταθερότητα ή αβεβαιότητα το δίλλημα των εκλογών

Το στοίχημα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου είναι εάν την επομένη θα υπάρξει στη χώρα σταθερότητα και πρόοδος ή αβεβαιότητα και οπισθοχώρηση, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατικής Παράταξης.

Πρόσθεσε δε ότι οι προσεχείς εκλογές έχουν στρατηγικό χαρακτήρα τον οποίο δεν είχε καμία άλλη εκλογική αναμέτρηση στο παρελθόν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για τρεις πολιτικές οι οποίες συγκρούονται σε αυτές τις εκλογές: εκείνη του εκφοβισμού (υπονοώντας τη γραμμή της Ν.Δ.), εκείνη των εύκολων υποσχέσεων (υπονοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ) και εκείνη της αλήθειας, την οποία κατά τον ίδιο εκφράζει το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη.

Κάλεσε ακόμη τα μέσα ενημέρωσης να μην φοβίζουν και να μην πιέζουν τον λαό, αλλά να τον αφήσουν να αποφασίσει για το μέλλον του εν ηρεμία.

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία αν θα πάμε μπροστά, κάνοντας το ένα βήμα που απομένει για την έξοδο της χώρας από την κρίση και το μνημόνιο ή θα κάνουμε πολλά βήματα πίσω», είπε, επισημαίνοντας ότι κάθε βήμα πίσω το πληρώνει πολύ ακριβά και η χώρα και η νέα γενιά.

Τα πράγματα, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, δεν είναι συνηθισμένα και απλά, οι συνθήκες δεν είναι φυσιολογικές και το ζήτημα είναι προς τα πού θα πάει η χώρα από την 26η Ιανουαρίου τις επόμενες δεκαετίες, ποια θα είναι η μοίρα μας;

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στους παρισταμένους, μέλη της Συνδιάσκεψης, καλωσόρισε «όλο το ΠΑΣΟΚ, το ενωμένο, το μαχητικό και το απερίσπαστο ΠΑΣΟΚ».

Χρησιμοποίησε μάλιστα φράση του Ανδρέα Παπανδρέου ότι το παρόν δίνουν όλες οι γενιές, «της εθνικής αντίστασης, του 114, του Πολυτεχνείου και οι νεότερες γενιές της μεταπολίτευσης».