Βενιζέλος: Το «όχι» που ζητα ο Αλ. Τσίπρας είναι ανεύθυνο, τυφλό και προσχηματικό

Το «όχι» που ζητα ο Αλ. Τσίπρας είναι «ανεύθυνο, τυφλό και προσχηματικό» επισημαίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε άρθρο του με τίτλο «Η μεγάλη αυταπάτη», που δημοσιεύεται στα «Νέα».

Όπως επισημαίνει ο κ. Βενιζέλος, «η κυβέρνηση ζητά από τον ελληνικό λαό, μέσα σε πέντε ημέρες, να παραδώσει την ανεξέλεγκτη ηγεμονία της χώρας στα χέρια των κ. Τσίπρα και Καμμένου, υπό το σαρδόνιο χαμόγελο της κ. Κωνσταντοπούλου και την παράπλευρη συμφωνία του κ. Μιχαλολιάκου».

«Το “όχι” που ζητά ο κ. Τσίπρας είναι συνεπώς όχι στην υπευθυνότητα, όχι στην κοινή λογική, όχι στην Ευρώπη, όχι στο ευρώ, όχι στην ασφάλεια και τη σταθερότητα, όχι στο ιστορικό κεκτημένο της χώρας. Είναι όχι χωρίς προοπτική, όχι χωρίς πρόταση για την επόμενη ημέρα. Είναι ένα όχι που υποδύεται το υπερήφανο και πατριωτικό, ενώ είναι ανεύθυνο, τυφλό και προσχηματικό. Ενα όχι που κρύβει δημοσιονομικά μέτρα (φόρους, εισφορές, συνταξιοδοτικές προσαρμογές) πολύ πιο σκληρά από τις κυβερνητικές προτάσεις των 8 δισ. Ενα όχι που οδηγεί στην καθολική υποβάθμιση της χώρας» υποστηρίζει ο κ. Βενιζέλος και προσθέτει:

«Το δικό μας “ναι” είναι ναι στην αλήθεια, ναι στην κοινή λογική, ναι στο ιστορικό κεκτημένο της χώρας. Ναι στην Ευρώπη και το ευρώ, ναι στην προστασία των εθνικών συμφερόντων, ναι στην επείγουσα ανάγκη να υπάρξει μια κυβέρνηση ικανή να διαπραγματευθεί ως εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και να διασφαλίσει την έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση. Να οργανώσει την επάνοδο της πατρίδας μας στην ομαλότητα μιας ισότιμης χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωζώνης».