Βερολίνο: Αν δεν υπάρχει συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους τρεις θεσμούς, η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις

Οι προτάσεις της Ελλάδας θα αξιολογηθούν από τους τρεις θεσμούς και, αν υπάρξει συμφωνία, θα τεθούν στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης. Αυτό μόνο μπορεί να αποτελέσει βάση για αποφάσεις, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Όπως διευκρίνισε, δεν πρόκειται για νέα διαδικασία, αλλά για τη διαδικασία η οποία ακολουθείται από την αρχή των προγραμμάτων διάσωσης.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κ. Ζάιμπερτ επανέλαβε ότι, αν δεν υπάρχει συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους τρεις θεσμούς, η έκτακτη σύνοδος κορυφής της Ευρωζώνης δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις.

Ερωτηθείς, αν πρόκειται για πολιτική διαπραγμάτευση, ο ίδιος είπε ότι στόχος είναι να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα διαρθρωτικού και δημοσιονομικού χαρακτήρα. «Αν αυτά τα λέτε πολιτικά ή τεχνικά, είναι πάντως πολύ συγκεκριμένα», σημείωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.