Βερολίνο: Eνδιάμεση αξιολόγηση για την Ελλάδα το σημερινό Euroworking group

Το καλύτερο που περιμένουμε από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα είναι μόνο μια ενδιάμεση αξιολόγηση, ανέφερε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών κληθείς να σχολιάσει τις προσδοκίες για το σημερινό EuroWorking Group που συνεδριάζει στις 4.

Το σημερινό EWG συγκαλείται μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την ομάδα των Βρυξελλών που διεξήχθησαν -όπως μεταφέρουν όλες οι πλευρές- σε καλό κλίμα.

Αθήνα και Βρυξέλλες συμφώνησαν ότι υπάρχει αμοιβαία βούληση για την επίτευξη συμφωνίας, καθώς και εντατικοποίηση της διαδικασίας άντλησης στοιχείων στην Αθήνα.

Τα τεχνικά κλιμάκια των ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ αναχωρούν σήμερα από την Αθήνα λόγω του καθολικού Πάσχα και σύμφωνα με πληροφορίες θα επιστρέψουν την Μεγάλη Τρίτη για να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία.

Στις χθεσινές πολύωρες διαπραγματεύσεις των κλιμακίων εξετάσθηκαν αναλυτικά τα φορολογικά μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση, ειδικά ως προς το σκέλος της αποδοτικότητας, καθώς η τρόικα αμφισβητεί τις ελληνικές εκτιμήσεις για τα έσοδα που μπορούν να εισπραχθούν από τα νέα μέτρα.

Πρέπει να σημειωθεί πως εκτός από το σημερινό Euro Working Group αναμένεται να υπάρξει και νέο την Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου, το οποίο θα προετοιμάσει το άτυπο Eurogroup της 24ης Απριλίου στην Λετονία.