Βολές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώσε η κυβέρνηση για τους μετανάστες

Για ιδεοληπτική σύγχυση και ανικανότητα διαχείρισης των προβλημάτων σε όλα τα επίπεδα κατηγορεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους μετανάστες.

Η Χαριλάου Τρικούπη καταλογίζει σε κυβερνητικά στελέχη ότι κατέστησαν επί εβδομάδες το μεταναστευτικό αντικείμενο δημόσιων και ανεύθυνων δηλώσεων, στέλνοντας λάθος μήνυμα στους επαγγελματίες δουλέμπορους να στραφούν στην Ελλάδα.
Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι η κυβέρνηση «κατάφερε να κάνει τα πράγματα χειρότερα με τις ανακοινώσεις που έβγαλε και ανακάλεσε».

«Είναι δυστυχώς προφανές ότι οι αντιευρωπαϊκές λεβεντοαπειλές του κ. Καμμένου που αντιλαμβάνεται ως διαπραγματευτικό μοχλό μετανάστες και πρόσφυγες, βρίσκονται επισήμως στο τραπέζι των κυβερνητικών συσκέψεων», συμπληρώνει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Θράσος» και «ανικανότητα» σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό καταλόγισε στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Καραγκούνης, με αιχμή τις σημερινές δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής Τ. Χριστοδουλοπούλου.

«Άνοιξαν τα κέντρα κράτησης και πλημμύρισαν την Αθήνα λαθρομετανάστες. Άνοιξαν τα σύνορα και γέμισαν τα νησιά μας μετανάστες και πρόσφυγες εν μέσω τουριστικής περιόδου. Εγκατέστησαν την ανομία και την ανασφάλεια παντού. Τώρα φέρνουν νόμο για την απελευθέρωση τρομοκρατών κατά παραγγελία των κουκουλοφόρων», ανέφερε ο κ. Καραγκούνης για να προσθέσει:

«Την ίδια στιγμή, η αρμόδια υπουργός μας ενημερώνει ότι δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες και όσοι κυκλοφορούν στο κέντρο το πρωί απλά ‘λιάζονται’. Και ότι για όλα αυτά υποστηρίζουν πως ευθύνεται τάχα… η προηγούμενη κυβέρνηση. Απύθμενο θράσος και απίστευτη ανικανότητα και ανευθυνότητα χωρίς προηγούμενο».