Βούλτεψη: Άλλο χώρος μάθησης και άλλο χώρος καταλήψεων

«Άλλο χώρος μάθησης και άλλο χώρος καταλήψεων», δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη για τα όσα εκτυλίχθηκαν νωρίτερα σήμερα έξω από τη Νομική Αθηνών.

«Όσοι πιστεύουν ότι θα επιβάλλουν τον νόμο της ζούγκλας στα Πανεπιστήμια, ας το μάθουν μια για πάντα και να το βάλουν καλά στο μυαλό τους: άλλο χώρος μάθησης και άλλο χώρος καταλήψεων», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, διαμηνύοντας παράλληλα ότι «η νομιμότητα θα επιβληθεί επειδή το θέλει ο ελληνικός λαός» και επειδή «αυτό απαιτούν οι Έλληνες φορολογούμενοι».

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «προκλητική» την «ενέργεια των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ, να αναστείλουν τη λειτουργία των συγκεκριμένων σχολών με το πρόσχημα της ‘πρόκλησης επεισοδίων’, μπροστά στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου».
Καταγγέλλει παράλληλα τα ΜΑΤ ότι «επιτέθηκαν και χτύπησαν τους φοιτητές τη στιγμή που προσπάθησαν να μπουν στις σχολές τους για την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων μαθημάτων και δραστηριοτήτων των συλλόγων τους».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «βασική υπεύθυνη αυτής της κατάστασης είναι η κυβέρνηση» γιατί «καλλιεργεί το δόγμα ‘νόμος και τάξη’ στις σχολές, εντείνει το κλίμα αυταρχισμού και οργανώνει την καταστολή σε βάρος της συλλογικής δράσης».

Για «απρόκλητη και αυθαίρετη επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές» κάνει λόγο η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε μια καθόλα ειρηνική διαμαρτυρία φοιτητριών και φοιτητών για το κλείσιμο της Νομικής, οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν με τον πιο σκληρό και ωμό τρόπο, με στόχο το φόβο και την τρομοκρατία. Κυβέρνηση και πρυτανικές αρχές, με πρωτοπορία του αυταρχισμού τον πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Φορτσάκη, ξυπνάνε μνήμες από σκοτεινές εποχές, λίγες μόλις μέρες πριν τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που έβαλε τις εποχές αυτές μια για πάντα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.