Για «ελληνική τραγωδία» σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόωρες εκλογές κάνει λόγο η DW

Γαι πιθανότητα «ελληνικής τραγωδίας» σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές κάνει λόγο η Deutsche Welle, επικαλούμενη σχόλια οικονομικών αναλυτών σε διεθνή μέσα ενημέρωσης και πρακτορεία.

Το γερμανικό δίκτυο σχολιάζει την αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να κερδίσει μεγαλύτερο μέρος ανεξάρτητων βουλευτών στην υπερψήφιση του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα και προσθέτει, ότι, εάν η εκλογή του δεν επιτευχθεί, έστω στην τρίτη ψηφοφορία, «θα μπορούσαν να υπάρξουν μοιραίες, αρνητικές εξελίξεις για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας».

«Εάν το αντίθετο με τα μέτρα λιτότητας κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ νικήσει σε πρόωρες εκλογές οι οποίες θα προκηρυχθούν στις 29 Δεκεμβρίου, η κατάσταση θα μπορούσε να εξελιχθεί σε “ελληνική τραγωδία”, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές», αναφέρει η DW.

Το δίκτυο επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δώσει τέλος στα τέσσερα χρόνια αυστηρής λιτότητας και να αναδιαπραγματευτεί το πρόγραμμα διάσωσης της οικονομίας της χώρας.

«Εάν η Ελλάδα υπερβεί την σημερινή πολιτική αβεβαιότητα και παραμείνει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων, η ανάκαμψή της μπορεί να συνεχιστεί. Αλλιώς, είναι πολύ πιθανό να καταλήξει σε μια οικονομική άβυσσο», ανέφερε αναλυτής, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.