Γεωργιάδης: Με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ η εμπλοκή με την τρόικα

Ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων, επιρρίπτει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδ.Γεωργιάδης, προκαλώντας ενδοκυβερνητική κόντρα.

Μιλώντας στο Mega ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ φταίει που δεν υλοποιήσαμε τη συμφωνία και τώρα η τρόικα μας πιέζει».

Η τοποθέτηση προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ.Κουτρουμάνη, ο οποίος απάντησε πως «το ΠΑΣΟΚ έχει στηρίξει την κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα, αλλά υπάρχουν θέματα που δεν μπορεί να κάνει πίσω, όπως οι ομαδικές απολύσεις, το λοκάουτ, το νέο μισθολόγι».

Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επέμεινε λέγοντας πως «η κυβέρνηση έχει υπογράψει το μνημόνιο και έχει δεσμευθεί για αλλαγή συνδικαλιστικού νόμου. Ο κ. Βρούτσης έχει παρουσιάσει συνολικό νόμο για τα συνδικαλιστικό και το ΠΑΣΟΚ το απέρριψε».

Ο κ. Κουτρουμάνης απάντησε ότι η συζήτηση αυτή δεν επηρεάζει την πορεία της χώρας, ενώ αντέδρασε στη θέση που εξέφρασε ο κ. Γεωργιάδης «μια χαρά είναι το λοκάουτ».

Ο Αδ.Γεωργιάδης επανήλθε, ωστόσο, ρωτώντας «σε ποια μεταρρύθμιση είναι “ναι” το ΠΑΣΟΚ τους τελευταίους έξι μήνες», για να απαντήσει ο Γ.Κουτρουμάνης ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει όλα τα νομοσχέδια, με τις αναγκαίες τροποποιήσεις.