Για ασυνέπεια κατηγόρήθηκε ο Χρυσοχοίδης για τις αυξήσεις διοδίων

 

Απορρίπτει ο υπουργός Μεταφορών την κριτική που δέχτηκε για την ανακολουθία των δηλώσεων του σχετικά με τις τιμές των διοδίων. Ο κ. Χρυσοχοίδης που μετά τις αυξήσεις είπε ότι αυτές προβλεπόταν από συμβάσεις του 2007, το Δεκέμβριο είχε δηλώσει ότι δεν θα γίνουν άλλες αυξήσεις στα διόδια.

Τώρα σε συνέντευξη του στον Σκάι, επαναλαμβάνει ότι οι αυξήσεις αυτές προβλεπόταν, άρα  «είμαι  απόλυτα έντιμος, σωστός και πιστός σε αυτό που είπα».

Παραδέχθηκε εκ νέου ότι υπήρχε μια αδικία για τους κατοίκους της Αττικής, αλλά αυτή αντιμετωπίστηκε καθώς δεν θα πληρώσουν την αύξηση της τιμής των διοδίων στις Αφίδνες. Όπως είπε, όποιος αποδεικνύει μια σχέση με την περιοχή μπορεί να πάρει το αυτόματο μηχάνημα για να έχει την έκπτωση.

Από τις αυξήσεις στα διόδια θα εξαιρεθούν και όσοι έχουν εξοχικά στον Ωρωπό και την ευρύτερη περιοχή της βορειανατολικής Αττικής, τόνισε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Προϋπόθεση, όπως είπε, είναι να πάρουν και αυτοί βεβαιώσεις από τους δήμους και τη ΔΕΗ που να αποδεικνύουν τη σχέση τους με την περιοχή, όπως συμβαίνει και με τους περίπου 40.000 μόνιμους κατοίκους του δήμου Ωρωπού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι αν δεν αυξηθούν οι τιμές των διοδίων τότε τα χρήματα θα πρέπει να δοθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό. «Θέλουμε να το κάνουμε αυτό;», διερωτήθηκε.

Αν επιλέξουμε να χρηματοδοτούμε αυτόν που θέλει να πάει στον Ωρωπό για το εστιατόριο ή  για μπάνιο και να στερήσουμε χρήματα από τον άστεγο και τον φτωχό, αυτό κατά τη γνώμη μου είναι λάθος, πρόσθεσε.