Έρευνα για εμβάσματα σε off shore του Γιώργου Καρατζαφέρης

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης έχει μπει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, καθώς ερευνάται εάν έχει συμπεριλάβει στις δηλώσεις του «πόθεν έσχες» του δύο υπεράκτιες εταιρείες που φέρονται ότι ανήκουν στον ίδιο και σε συγγενικά του πρόσωπα με αφορμή εμβάσματα «ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από μεσάζοντες των ελικοπτέρων Super Puma».

Σύμφωνα με την εφημεριδα Το Βήμα, η Δικαιοσύνη έχει αποστείλει στη Βουλή αίτημα, για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμπεριλάβει στη δήλωση περιουσιακής κατάστασής του και κυρίως εάν κατέγραψε τις δύο εταιρείες, την Catalina International Ltd, η οποία το 2009 μετονομάστηκε σε Sunlight Delight, και τη Homeric TCI.

Με βάσει την έρευνα της Δικαιοσύνης, η εταιρεία Catalina International, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Real News, φέρεται να έχει λάβει εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές περιόδους από πρόσωπο που ήταν ο μεσάζοντας για να κλείσει η συμφωνία για την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma το 2000.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Βουλής σχετικά με το εάν έχουν δηλωθεί ή όχι οι δύο εταιρείες στο «πόθεν έσχες» του προέδρου του ΛΑΟΣ και εν συνεχεία θα προχωρήσει η έρευνα για να φανεί αν ο κ. Καρατζαφέρης εμπλέκεται στην υπόθεση με τα ελικόπτερα.

Το «πόθεν έσχες» του Γιώργου Καρατζαφέρη ελέγχουν οι ορκωτοί λογιστές μετά από εντολή του προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Γιώργου Καλαντζή, όπως ο ίδιος ανέφερε μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.