Γιούνκερ: Η Ελλάδα έχασε την Κομισιόν – «Χάσιμο χρόνου» το να συναντηθεί ξανά με τον Τσίπρα

Προτιμώ να συναντηθώ με τους Λατινοαμερικανούς δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν – Η Αθήνα έχει «χάσει» την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμπλήρωσε μιλώντας στο Κολέγιο των Επιτρόπων
Σε πλήρη αλλαγή της στάσης του προς την Ελλάδα φαίνεται ότι έχει προχωρήσει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά τα όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα και κυρίως μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή την Παρασκευή.
Ενδεικτικά των αρνητικών συναισθημάτων του Λουξεμβούργιου πολιτικού είναι τα όσα είπε κατά τη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων την Τρίτη χαρακτηρίζοντας «χάσιμο χρόνου» το να συναντηθεί ξανά με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.
Όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ο κ. Γιούνκερ είπε στους επιτρόπους ότι δεν θα παρευρεθεί σε συνάντηση με τον Αλέξη Τσιπρα «αν εμφανιστεί με την ίδια συμπεριφορά που είχε την προηγούμενη εβδομάδα».
«Θα ήταν καλύτερο να συναντηθώ με τους Λατινοαμερικανούς» πέταξε το «καρφί» του ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Την αλλαγή διάθεσης περιέγραψε ο ανταποκριτής των Financial Times στις Βρυξέλλες Peter Spiegel παραθέτοντας την ακόλουθη φράση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Η Αθήνα έχει «χάσει» την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Απέτυχαν να δουν πως ο καλύτερος φίλων μεσαίων και μικρών χωρών – μελών είναι η Κομισιόν», είπε άλλος αξιωματούχος
«Δεν θέλουν συμφωνία μαζί μας, θέλουν απλώς ελάφρυνση του χρέους» δηλώνει ανώτατος αξιωματούχος στον Peter Spiegel. «Δεν νομίζω ότι θα μετακινηθούν. Νομίζω ότι περιμένουν από εμάς να υποχωρήσουμε, και δεν θα το κάνουμε» προσθέτει o ίδιος και συνεχίζει: «Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν είμαστε στο 2012, όταν οι Ευρωπαίοι απλώς ήθελαν να ρίξουν λεφτά στο πρόγραμμα».