Γκρεμίζουν στη Μύκονο τη βίλα του Ψωμιάδη

Οι χώροι αναμορφώνονται από τον νέο ιδιοκτήτη – Η βίλα των 415,77 τ.μ με την πισίνα είναι χτισμένη σε ειδυλλιακό σημείο με θέα στο κόλπο της Ψαρρούς
Σε ολοκληρωτικό λίφτινγκ της βίλας του πρώην ιδιοκτήτη της Ασπίς Πρόνοια, Παύλου Ψωμιάδη στη Μύκονο προχωρά ο νέος της ιδιοκτήτης που έδωσε 3 εκατ. ευρώ για να την αποκτήσει. Μπουλντόζες και άλλα σκαπτικά μηχανήματα γκρεμίζουν ότι είναι περιττό και δεν συνάδει με το γούστο του.

Οι χώροι αναμορφώνονται βάσει αρχιτεκτονικής μελέτης που εκπονήθηκε από γραφείο των Αθηνών με σαφή οδηγία ότι, «το κόστος δεν είναι εμπόδιο αρκεί να επιτευχθεί το επιθυμητό από άποψης αισθητικής αποτέλεσμα».
Σε αυτή τη βίλα κλείστηκαν μερικές από τις πιο μεγάλες συμφωνίες του Έλληνα Μέιντοφ με συνεργάτες και μεγαλοεπενδυτές των επιχειρήσεων του. Μέσα στα ευρύχωρα και διακοσμημένα με πανάκριβους πίνακες δωμάτια και σαλόνια του φιλοξενήθηκαν γνωστοί επιχειρηματίες και πολιτικά πρόσωπα. Τα πάντα ωστόσο άλλαξαν μετά την καταδίκη του άλλοτε ισχυρού του ομίλου ΑΣΠΙΣ, Παύλου Ψωμιάδη και τον εγκλεισμό του στον Κορυδαλλό.

Πριν από ένα χρόνο περίπου ο συμβιβασμός 400 ομολογιούχων με τα μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη, έπειτα από τρεις μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων, άνοιξαν το δρόμο για την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του επιχειρηματία, μεταξύ των οποίων και το ακίνητο- φιλέτο της Μυκόνου.
Βάσει αυτού του συμβιβασμού η σύζυγος και τα παιδιά του Παύλου Ψωμιάδη κερδίζουν προσωρινά τουλάχιστον την ελευθερία τους προσφέροντας ταυτόχρονα στους εξαπατημένους επενδυτές την δυνατότητα να διεκδικήσουν τα χρήματα τους μέσα από την πώληση διαμερισμάτων, πολυτελών γραφείων, κτιρίων και επαύλεων (συνολικά 14 ακινήτων).
Η βίλα των 415,77 τ.μ με την πισίνα, χτισμένη σε ειδυλλιακό σημείο με θέα στο κόλπο της Ψαρρούς «φεύγει» πρώτη,  ένας πάμπλουτος επιχειρηματίας Ιρακινής καταγωγής προσφέρει 3.000.000 εκατ. ευρώ και το deal δεν αργεί να κλείσει.
Ο επιχειρηματίας ονομάζεται Αον Αλ- Χασλόκ. Μεταξύ άλλων είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής –εμπορικής «Hellenic Eagle» που εδρεύει στη περιοχή της Βούλας. Χαμηλού προφίλ μεν ισχυρός δε επιχειρηματίας με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ρευστότητα που του επιτρέπει να προχωρά άμεσα σε επενδύσεις.

Για την εκποίηση της βίλας του Παύλου Ψωμιάδη είχε ζητήσει πληροφορίες από τους δικηγόρους των ομολογιούχων καθότι εκείνη την εποχή έψαχνε μανιωδώς για να επενδύσει στο «Νησί των Ανέμων». Σύμφωνα με πληροφορίες είχε δει αρκετά σπίτια προτού καταλήξει στο συγκεκριμένο, το οποίο και επέλεξε λόγω της μοναδικής του θέσης. Μακριά από την πολύβουη και κοσμική Ψαρρού αλλά και τόσο κοντά σε αυτήν καθώς με ταχύπλοο σκάφος η προσέγγιση γίνεται σε χρόνο μηδέν.
Οι μηχανικοί που ανέλαβαν την αυτοψία του ακινήτου, προτού κλείσει η συμφωνία για την αγοραπωλησία μετέφεραν στον Ιρακινό επιχειρηματία τις απόψεις τους για το πώς θα μπορούσαν να διαμορφωθούν οι υπάρχοντες εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι. Μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας ξεκίνησε και η διαδικασία ολοκληρωτικής ανακαίνισης της κατοικίας. Τα τελευταία 24ωρα τα συνεργεία πραγματοποιούν έργα ανακατασκευής των εξωτερικών χώρων ενώ παράλληλα ξεκινούν και οι αλλαγές στο εσωτερικού του ακινήτου. Θα αντικατασταθεί η επίπλωση, ο οικιακός εξοπλισμός και θα αναμορφωθεί πλήρως ο χώρος της πισίνας.
Επενδύει σε ακίνητα μεγάλης αξίας
Ο Ιρακινός επιχειρηματίας Αον Αλ- Χασλόκ έχει αδυναμία στις αγορές εκλεκτών ακινήτων. Θεωρεί την ελληνική αγορά ακινήτων αρκετά ελκυστική λόγω και σκοπεύει σύμφωνα να προχωρήσει και σε άλλες αγορές, όχι μόνο στη Μύκονο.
Η εταιρία του στην Ελλάδα με την επωνυμία «Hellenic Eagle» ιδρύθηκε στις 30/6/2010 και πριν την αγορά της βίλας Ψωμιάδη έχει συμμετάσχει και σε αγορές ακινήτων στις περιοχές της Γλυφάδα, της Βουλιαγμένης, της Βούλας, ενώ αγόρασε και το οικόπεδο μέσα στο οποίο κατασκευάστηκαν τα γραφεία της. Στις αγορές των ακινήτων φαίνονται να συμμετείχαν και off shore εταιρίες με έδρα στον Παναμά. Στη μετοχική σύνθεση της «Hellenic Eagle» φαίνονται δυο ακόμα πρόσωπα. Η σύζυγος του Αον Αλ- Χασλόκ, Μαχασέν Ανούν καθώς και ο Αχμέντ Χασλόκ.
Ο τελευταίος παρίσταται ως εκπρόσωπος της εταιρίας στο ραντεβού για την αγοραπωλησία της βίλας μαζί με τους πωλητές, την Όλγα και τον Δανιήλ Ψωμιάδη στα ονόματα των οποίων ήταν καταχωρημένο το ακίνητο. Το τίμημα της πώλησης όπως προαναφέραμε ήταν 3 εκ. ευρώ, τα οποία και κατατέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εξαπατημένων επενδυτών της ΑΣΠΙΣ.άλλοτε ισχυρού του ομίλου ΑΣΠΙΣ