Γ. Βαρουφάκης: Πρέπει να μπει τέλος σε αυτήν την ατελείωτη ελληνική κρίση

Στην αποσαφήνιση ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει να βάλει τέλος στον φαύλο κύκλο των πακέτων διάσωσης προχώρησε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας χθες το απόγευμα στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «να βάλουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την πρόταση του», ώστε να μπει τέλος στην ελληνική κρίση.

Ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα θα καταβάλει κανονικά τις δόσεις των επομένων μηνών ανέφερε πως η χώρα έχει μπει σε μια δύσκολη κατάσταση όπου της ζητείται να δανειστεί χρήματα για να αποπληρώσει παλαιά χρέη και ότι πρέπει να μπει τέλος «σε αυτήν την ατελείωτη ελληνική κρίση».

«Αν και ξέρεις ότι δεν μπορώ να σου επιστρέψω τα χρήματα που έχω ήδη δανειστεί μου ζητάς να δανειστώ περισσότερο», είπε ο κ. Βαρουφάκης, περιγράφοντας τη θέση των δανειστών προς την Ελλάδα.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών που την Παρασκευή το απόγευμα θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γ.Ντάισελμπλουμ, εξέφρασε την βούληση για την εξεύρεση κοινού εδάφους με τους Ευρωπαίους.

Ο κ. Βαρουφάκης θα παραλάβει στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης το υπουργείο Οικονομικών από τον απερχόμενο υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη, ενώ εν συνεχεία θα ακολουθήσει παράδοση χαρτοφυλακίου από τον απερχόμενο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα στον νέο αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος θα αναλάβει επί κεφαλής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Το χαρτοφυλάκιο των εσόδων στην νέα κυβέρνηση και την εποπτεία του φορολογικού μηχανισμού θα αναλάβει η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη.