Γ. Παπανδρεου: Η κυβέρνηση απέτυχε να οδηγήσει την Ελλάδα στην επόμενη μέρα

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Γιώργος Παπανδρέου από το Αγρίνιο, κατηγορώντας την σημερινή ηγεσία ότι απέτυχε να εξασφαλίσει ομαλή έξοδο από το μνημόνιο και να οδηγήσει την Ελλάδα στην επόμενη μέρα.

«Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας πέντε χρόνια από την εκδήλωση της κρίσης, και μετά από τόση προσπάθεια, να βρισκόμαστε ως χώρα στη σημερινή θέση», τόνισε ο κ. Παπανδρέου μιλώντας σε εκδήλωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών που πραγματοποιήθηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο του Αγρινίου.

Όπως είπε, «είναι τεράστιες οι ευθύνες της ηγεσίας που κυβέρνησε τα τελευταία δυόμισι χρόνια», διότι «απέτυχαν να εξασφαλίσουν ομαλή έξοδο από το μνημόνιο και να οδηγήσουν την Ελλάδα στην επόμενη μέρα».

«Αντί να προετοιμάσουν σοβαρά, με διάλογο, εδώ και ένα χρόνο, την ομαλή έξοδο από το μνημόνιο, να επιδιώξουν ευρύτατες συναινέσεις που θα εδραίωναν παγκοσμίως την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα σταθερότητας, εξασφαλίζοντας τις καλύτερες συνθήκες για μια έξοδο που επαναλαμβάνω ήταν προγραμματισμένη, άρχισαν να ανταγωνίζονται την αντιπολίτευση όχι για το πώς θα πάει μπροστά η χώρα, αλλά ποιός θα σκίσει δήθεν γρηγορότερα το μνημόνιο», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Καταλόγισε όμως τεράστιες ευθύνες και στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ενώ κάλεσε όλους να σταματήσουν να τροφοδοτούν την κουβέντα της εξόδου από το ευρώ. Διότι όπως είπε, οι συνέπειες για την Ελλάδα θα είναι πολύ μεγαλύτερες από το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως «ήρθε η ώρα να ακουστεί η δικιά μας φωνή με ένα Κίνημα προοδευτικών αξιών, απέναντι στο συντηρητικό κυνήγι της εξουσίας. ‘Ένα Κίνημα αλήθειας, απέναντι στον ανορθολογισμό».
Όπως είπε, «το Κίνημα θα είναι προοδευτικός πόλος ευρύτερων συνεργασιών, όχι όμως “πατερίτσα” της δεξιάς, ούτε ουραγός μιας αριστερής συντήρησης».

Επίσης, ανέφερε ότι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών «είναι ένα Κίνημα συμμετοχής και αυτοοργάνωσης, που στέκεται απέναντι στον ελιτισμό, την αλαζονεία της εξουσίας και τα παιχνίδια κορυφής, που δεν αφορούν κανέναν».

Σημειώνεται ότι, λίγο πριν ξεκινήσει η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, ομάδα περίπου 25 ατόμων πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το «Παπαστράτειο» αναρτώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.