Γ. Στουρνάρας: Το πρόβλημα είναι η ρευστότητα στην αγορά

Για τον κεντρικό τραπεζίτη δεν τίθεται θέμα με τις καταθέσεις. «Το πρόβλημα είναι η ρευστότητα στην αγορά» λέει σε συνομιλητές του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Στουρνάρας εκφράζει την αγωνία του ότι πάνω που η χώρα σήκωσε κεφάλι, πάει πάλι πίσω. «Δεν είναι δυνατόν έπειτα από τόση προσπάθεια να είμαστε πάλι εκτός αγορών, όταν οι άλλες χώρες του προγράμματος δανείζονται πάλι φθηνά, τη στιγμή που εμείς καταβάλαμε πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια» λένε στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Έξι χρόνια είχαμε να δούμε θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Ποιος παίρνει πάνω του την ευθύνη αν γυρίσουμε πίσω» προσθέτουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και τονίζουν ότι «το πολιτικό σύστημα πρέπει να βρει πολιτική λύση σε ένα αμιγώς πολιτικό πρόβλημα, όπως είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

«Αυτό που έκανα ήταν αυτονόητο. Ο κεντρικός τραπεζίτης οφείλει να προειδοποιεί για τους κινδύνους δημόσια» φέρεται να δηλώνει ο κ. Στουρνάρας, αναφερόμενος στη δημόσια παρέμβασή του, την περασμένη Δευτέρα, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις.

«Πρέπει να παρεμβαίνω και θα το ξανακάνω αν χρειαστεί», προσθέτει ο κ. Στουρνάρας, σύμφωνα με τη Realnews, επικαλούμενος και την προηγούμενη εμπειρία του κ. Προβόπουλου.

«Έχω διδαχθεί από το πάθημα Προβόπουλου, ο οποίος ενημέρωνε κατ΄ ιδίαν τους αρχηγούς για την κατάσταση της οικονομίας και το έλλειμμα και μετά τον “άδειασαν” όλοι, λέγοντας ότι δεν ήξεραν», φέρεται να επισημαίνει, αναφερόμενος στο 2009.