ΔΝΤ: Δεν προβλέπεται Grexit στο βασικό σενάριο για την Ελλάδα

Δεν προβλέπεται Grexit στο βασικό σενάριο που προκρίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ελλάδα, δήλωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Νομισματικής Πολιτικής Χοσέ Βινιάλς και πρόσθεσε ότι μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν τρομερή και θα συνεπαγόταν τεράστιο οικονομικό κόστος.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε με την ευκαιρία της δημοσιοποιήσης της έκθεσης Global Financial Stability Report του Ταμείου ο Βινιάλς επιβεβαίωσε ότιοι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στην Αθήνα, το ΔΝΤ και τους άλλους διεθνείς πιστωτές για την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν τρομερή για τη χώρα και το λαό της και θα συνεπαγόταν τεράστιο οικονομικό κόστος.
Προειδοποίησε δε ότι θα είχε επίσης αρνητικές επιπτώσεις στην εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη, οι οποίες δεν πρέπει να υποτιμηθούν.

Όπως προκύπτει από την Global Financial Stability Report που έδωσε στη δημοσιότητα το Ταμείο χθες, το βασικό σενάριο του ΔΝΤ δεν προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.