Δένδιας: Η Ελλάδα δύναμη σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή

«Η Ελλάς κρατά στο ένα χέρι κλάδο ελιάς και επιδιώκει την ειρηνική συνύπαρξη με κάθε λαό και κυρίως με τους λαούς της περιοχής» τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε πως «ταυτόχρονα όμως αποστέλλουμε μήνυμα ότι η Ελλάς εκτός από κλάδο ελαίας, διατηρεί και ξίφος. Ξίφος δικαίου, αλλά ξίφος. Με ομοψυχία και εθνική ενότητα δεν θα επιστρέψουμε σε οιονδήποτε να επιβουλευθεί την εδαφική μας ακεραιότητα ή να προσβάλει τον ελληνισμό και τις διαχρονικές του αξίες».

Ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι αναλαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας «σε μία εξαιρετικά κρίσιμη και ευαίσθητη συγκυρία. Τα πρόσφατα γεγονότα είναι σε όλους γνωστά. Είναι πασιφανές ότι το περιβάλλον ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή μας είναι περισσότερο εύθραυστο παρά ποτέ, ότι οι κίνδυνοι είναι πολλοί και πολλές φορές απρόβλεπτοι. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία η Ελλάς επιδιώκει να παραμείνει όαση σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και να συνεχίσει να προασπίζεται τις πολιτισμικές μας αξίες και τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Παράλληλα, ανέφερε οτι οι Ένοπλες Δυνάμεις, χάρις στις προσπάθειες της κυβέρνησης και του προκατόχου του όπως και της λοιπής πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Στρατεύματος και στο υψηλό φρόνημα των στελεχών, το αξιόμαχο διατηρείται σε υψηλό επίπεδο . «Αντιλαμβάνομαι τις οικονομικές θυσίες των στελεχών αλλά είναι εκπεφρασμένη η βούληση της κυβέρνησης και εμού για την αναπλήρωση κατά το δυνατόν αυτών των θυσιών. Θα καταφέρουμε όλοι μαζί να ανταποκριθούμε στα εθνικά μας καθήκοντα», κατέληξε ο κ. Δένδιας.