“Δεν βγαίνουν” τα νούμερα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς τα νούμερα για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας δείχνουν ότι δεν βγαίνουν και δεν αργεί η στιγμή που θα αποτελέσουν παρελθόν .

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, η συγκυβέρνηση, μετά την ήττα της στις ευρωεκλογές και την περαιτέρω κοινωνική απομόνωσή της, προσπαθεί εναγωνίως να γαντζωθεί στην εξουσία επενδύοντας αποκλειστικά σε επικοινωνιακά παιχνίδια. Και σε αυτή όμως την προσπάθειά της, προσθέτει, αποτυγχάνει πλήρως, όπως έδειξε το φιάσκο με την δήθεν εξορία της τρόικα στο Παρίσι και το παραμύθι περί τέλους των μνημονίων, καθώς και όταν εκπρόσωποι της κυβέρνησης έσπευσαν να επιτεθούν στο ΣΥΡΙΖΑ για την περίπτωση της Αργεντινής, συντασσόμενοι ευθέως και ανερυθρίαστα με τους κερδοσκόπους των αγορών.

Αναφερόμενος στις θέσεις του υπουργού Οικονομικών, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι την ίδια στιγμή, ο κ. Χαρδούβελης μιλάει για «δημοσιονομικό ξύλο», χωρίς έλεος και τέλος, παρουσιάζοντας ένα υποτιθέμενο νέο «Ελληνικό Σχέδιο Ανάπτυξης» που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συνέχιση της ίδιας καταστροφικής πολιτικής και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, ενώ το πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί δείχνει την άρρηκτα δεμένη σχέση και αγαστή συνεργασία κυβέρνησης-τρόικας για τη συνέχιση του Μνημονίου.