Δεν υπάρχει «κανένας επιζών» στα συντρίμμια του αεροπλάνου της Air Algerie, ανακοίνωσε ο Φρ.Ολάντ

Δεν υπάρχει «κανένας επιζών» στα συντρίμμια του αεροπλάνου της Air Algerie που συνετρίβη χθες στο βόρειο Μαλί, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, διευκρινίζοντας πως βρέθηκε ένα μαύρο κουτί του αεροπλάνου.
«Δεν υπάρχει δυστυχώς κανένας επιζών» δήλωσε ο αρχηγός του κράτους σε μια σύντομη τηλεοπτική ομιλία του. «Ένα μαύρο κουτί ανακτήθηκε και εστάλη στην Γκάο» στο βόρειο Μαλί, από τους Γάλλους στρατιωτικούς που έχουν αποκλείσει τη ζώνη, πρόσθεσε διευκρινίζοντας πως το μαύρο κουτί «θα μπορέσει συνεπώς να εξετασθεί το συντομότερο».

Το αεροπλάνο της Air Algerie συνετρίβη χθες, Πέμπτη, το πρωί με 116 επιβαίνοντες, περίπου 50 από τους οποίους ήταν Γάλλοι, λιγότερο από μια ώρα αφότου απογειώθηκε από την Ουαγκαντούγκου με προορισμό το Αλγέρι.
«Αυτό που ξέρουμε ήδη είναι ότι τα συντρίμμια του αεροπλάνου είναι συγκεντρωμένα σ’ ένα περιορισμένο χώρο, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαγάγουμε συμπεράσματα, αυτά θα έρθουν. Υπάρχουν υποθέσεις και κυρίως κλιματικές, αλλά δεν αποκλείουμε καμιά διότι θέλουμε να μάθουμε τα πάντα γι’ αυτό που συνέβη» πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Το ισπανικό πλήρωμα του αεροπλάνου είχε στείλει σήμα ότι αλλάζει πορεία «εξαιτίας ιδιαίτερα δύσκολων μετεωρολογικών συνθηκών» είχε δηλώσει χθες ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.