Δ. Αβραμόπουλος: Είμαι επίτροπος της ΕΕ και συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε χθες ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Η συνάντηση, που δεν είχε ανακοινωθεί, έγινε εν μέσω σεναρίων ότι ο κ. Αβραμόπουλος μπορεί να προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς σχετικά με τα σενάρια αυτά ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε ότι σε όλες αυτές τις φήμες δεν χρειάζεται να κάνει κανένα σχόλιο.

«Είμαι επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου με ευσυνειδησία, ανταποκρινόμενος στην αποστολή που μου έχει αναθέσει η Ευρώπη στο όνομα των Ευρωπαίων και βεβαίως των Ελλήνων πολιτών» τόνισε, ενώ σε επόμενη σχετική ερώτηση απάντησε πως «δεν έχει τεθεί ποτέ τέτοιο θέμα».

Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για όλα τα θέματα που χειρίζεται, τα θέματα ασφάλειας, μετανάστευσης και ιθαγένειας και πως έκαναν μια γενική επισκόπηση για όσα συμβαίνουν στον ευρωπαϊκό χώρο.

«Βρίσκομαι εδώ με την ειδικότητα του επιτρόπου και δεν μου επιτρέπεται να εμπλακώ στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, αλλά έχοντας πάντα και την ιδιότητα του στελέχους της ΝΔ. Κι έτσι ευχήθηκα στον πρωθυπουργό καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές. Πάντοτε σημειώνοντας ότι πρέπει να κρατηθεί σταθερή η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.

Σε ερώτηση για τη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και τη σχετική πρόταση Γιούνκερ, είπε ότι είναι κάτι που όλες οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου επιδιώκουν εδώ και καιρό και «βεβαίως και η ελληνική κυβέρνηση όλη αυτή την περίοδο που προηγήθηκε και μέχρι το επόμενο Συμβούλιο Κορυφής έχει δώσει το δικό της αγώνα». Σημείωσε επ’ αυτού ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί στο Συμβούλιο Κορυφής και πως δεν είναι κάτι που αποφασίζει η Κομισιόν.