ΕΟΠΥΥ: Ξεκινά η πληρωμή των γιατρών για το 2012

Σε σταδιακή εξόφληση των οφειλόμενων στους γιατρούς προχωρά η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, όπως μεταδίδει το iatronet.gr.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) κ. Γιώργο Πατούλη, ανακοίνωσε τα εξής:

Εντός των προσεχών ημερών θα αποπληρωθούν οι ιατρικές επισκέψεις και οι ιατρικές πράξεις του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου και των εργαστηρίων, μέχρι τον Οκτώβριο.

– Ως προς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ετών 2010-2011, ο κ. Παπαγεωργόπουλος διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή για την αποπληρωμή των οφειλών, η οποία θα αναρτηθεί άμεσα. Γίνεται προσπάθεια η πληρωμή να γίνει έως τα τέλη Απριλίου.

– Για το θέμα της προεξόφλησης των οφειλών από τις τράπεζες (Factoring), ανέφερε ότι το θέμα μελετάται από τη νομική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να προχωρήσει η αποπληρωμή τους.

Η προϊσταμένη Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ κ. Φωτεινή Περδίκη, σημείωσε ότι έχουν δοθεί 53 εκατομμύρια στον ΟΑΕΕ για την πληρωμή των παλαιών οφειλών σε εργαστήρια.

Αναμένεται να μεταβιβασθούν τις επόμενες μέρες 18.500.000 για τον ίδιο λόγο στο ΙΚΑ, ενώ στον ΟΠΑΔ το ποσό ανέρχεται στα 570 εκατομμύρια και στο ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ στα 35 εκατομμύρια.