Ελληνο – Αμερικανικό Επιμελητήριο: Ύφεση και άνοδο της ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα θα προκαλέσουν τα προτεινόμενα μέτρα

Ύφεση και άνοδο της ανεργίας θα προκαλέσουν τα προτεινόμενα μέτρα εκτιμά ο πρόεδρος του Ελληνο – Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος καθώς το βάρος πέφτει στην ιδιωτική οικονομία όπως ανέφερε, ωστόσο, υπογράμμισε ότι μία συμφωνία είναι μακράν προτιμότερη από τη μη συμφωνία.

Μια πρόταση με διαφορετικό μείγμα μέτρων και αναπτυξιακό πρόσημο θα ικανοποιούσε τις απαιτήσεις και θα οδηγούσε σε βιώσιμη λύση, σε κάθε περίπτωση πάντως μια συμφωνία είναι μακράν προτιμότερη από τη μη συμφωνία που θα οδηγήσει σε απαξίωση της οικονομίας και φτωχοποίηση της Ελλάδας επισημαίνει.

Ο κ. Αναστασόπουλος δήλωσε ακόμη ότι: «Η πρόταση της Ελληνικής κυβέρνησης κινείται σαφώς προς τη σωστή κατεύθυνση αφού δείχνει να καλύπτει τους όρους για παράταση της συμφωνίας και της χρηματοδότησης και να αποτρέπει την άτακτη πορεία προς τη χρεοκοπία. Από την άλλη πλευρά τα προτεινόμενα μέτρα ρίχνουν το βάρος στην ιδιωτική οικονομία με νέους φόρους και αυξήσεις εισφορών που είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε ύφεση και άνοδο της ανεργίας».