Επάγγελμα: Golden Boy – Αρχικός μισθός 335.000 δολάρια και “χρυσά” bonus

Οι απασχολούμενοι στα hedge funds είδαν τις αμοιβές τους να αυξάνονται για τρίτο συνεχόμενο χρόνο, με τον μέσο εισαγωγικό μισθό αναλυτή σε ένα μεσαίου μεγέθους hedge fund να ανέρχεται στα 335.000 δολάρια το 2013, ενώ ο μέσος μισθός των διαχειριστών κεφαλαίων σε μεγάλα hedge funds άγγιξαν τα 2,2 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την έκθεση Glocap Hedge Fund Compensation 2014.

Η αύξηση των αμοιβών οφείλεται στα μεγάλα bonus, σημειώνει η έκθεση.

Αναλυτές που βρίσκονται στο πρώτο στάδιο της καριέρας τους σε μεγάλες εταιρείες, είδαν τα μπόνους τους να αυξάνονται από 0 έως 10% το 2013, ενώ για τους διαχειριστές χαρτοφυλακίων και για τους άλλους ανώτερους επαγγελματίες σε μεγάλες εταιρείες τα μπόνους εμφάνισαν από μείωση 5% μέχρι αύξηση 20%.

Τα αυξανόμενα πακέτα αποδοχών αποτελούν μια ακόμα απόδειξη για την άνθηση της παγκόσμιας βιομηχανίας hedge fund, η οποία σύμφωνα με την έκθεση άγγιξε επίπεδα ρεκόρ το 2013, με κεφάλαια 2,51 τρισ. δολαρίων στο τέλος του γ’ τριμήνου.

Οι μέσες αποδοχές στον τομέα αυξήθηκαν κατά 5-10% το 2013, αναφέρει η έκθεση, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να εμφανίζουν οι αποδοχές των διαχειριστών χαρτοφυλακίων, των ανώτερων αναλυτών και των διαχειριστών ρίσκου των κορυφαίων hedge funds.

Αυξημένες είναι και οι προσλήψεις στον κλάδο. Στην έκθεση καταγράφεται η τάση για προσλήψεις διαχειριστών με εμπειρία στην διαχείριση χαρτοφυλακίων κατά τις περιόδους κρίσης του 2008 και του 2011, αλλά και για πρόσληψη ατόμων που δείχνουν ικανότητα για υψηλές επιδόσεις χωρίς υπερέκθεση σε κινδύνους.