Επέστρεψε στο Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη

Στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο οδηγήθηκε και πάλι η Βίκυ Σταμάτη, μετά την πολύωρη εξέτασή της από τους Εισαγγελείς στη ΓΑΔΑ που διερευνούν τις συνθήκες υπό τις οποίες απέδρασε χθες τα ξημερώματα.

Η κρατούμενη έδωσε ανωμοτί κατάθεση, ενώ ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης υποστήριξε ότι δεν επρόκειτο για απόδραση αλλά για φυγή προκειμένου να δει το παιδί της.

Ανέφερε ακόμη ότι η Βίκυ Σταμάτη είναι μετανιωμένη κι έχει εμπιστοσύνη στους Εισαγγελείς. Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, άγνωστος του τηλεφώνησε λέγοντάς του ότι είναι μαζί με τη Βίκυ Σταμάτη στην εκκλησία Παναγίτσα στο Χαϊδάρι και θέλει να παραδοθεί. Αμέσως, ο κ. Ραγκούσης επικοινώνησε με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών ο οποίος κινητοποίησε τις αρχές και πήγαν στο σημείο που διαπιστώθηκε ότι πράγματι ήταν η Βίκυ Σταμάτη. Σύμφωνα με τον κ.Ραγκούση, αυτό το πρόσωπο το οποιο παραμένει άφαντο μέχρι στιγμής, είναι γνωστός με την κ. Σταμάτη και την αναγνώρισε.

Σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή, η Βίκυ Σταμάτη εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα αγνώστου στην αστυνομία. .Δεν αποκλείεται να πρόκειται για το ίδιο άτομο που επικοινώνησε και με τον κ. Ραγκούση.

Νωρίτερα,υπερασπιστικούς σκοπούς εξυπηρετούσε η απόδραση και η «παράδοση» της Βίκυ Σταμάτη, ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι παραιτείται της υπεράσπισής της λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό της στο Χαϊδάρι.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ποινικολόγος, διαφωνεί με την ενέργεια της κρατούμενης και της εύχεται «αυτοί που τη συμβουλεύουν ή της συμπαρίστανται σε τέτοιου είδους ενέργειες να αποδειχθούν αποτελεσματικοί».

Ο κ. Κούγιας έχει ενημερώσει τον κ. Τσοχατζόπουλο για την απόφασή του να παραιτηθεί, παρά τις προτροπές του κρατούμενου πρώην Υπουργού να παραμείνει.