Επεισόδια στα Εξάρχεια – Υπό κατάληψη το ΑΠΘ

Ένταση επικράτησε στα Εξάρχεια μετά την πορεία αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό. Τρία οχήματα παραδόθηκαν στις φλόγες, ένα στην οδό Κωλέττη και δύο ακόμη στην οδό Στουρνάρη, ενώ ένα λεωφορείο των αστικών συγκοινωνιών, επίσης στη Στουρνάρη, τυλίχθηκε στις φλόγες. Με δακρυγόνα και προσαγωγές απάντησε η αστυνομία.

Στο λεωφορείο επέβαινε μόνο ο οδηγός του οχήματος ο οποίος δεν τραυματίσθηκε. Λεπτομέρειες για το περιστατικό κατέθεσε στην Ασφάλεια Αττικής.

Στις οδούς Στουρνάρη, Σολωμού, Τζωρτζ, Πατησίων και στην πλατεία Εξαρχείων στήθηκαν οδοφράγματα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης,ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν και σε τουλάχιστον έξι προσαγωγές.

Η πορεία ξεκίνησε από το Μοναστηράκι με τη συμμετοχή 4.000 ατόμων, ενώ μέσω της οδού Σταδίου κατευθύνθηκε στην πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια στα Προπύλαια και τα Εξάρχεια.

Πορείες αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στην Πάτρα, στα Ιωάννινα, και στη Μυτιλήνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ρωμανός έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 10 Νοεμβρίου διεκδικώντας εκπαιδευτική άδεια προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο ΤΕΙ που πέρασε με πανελλήνιες εξετάσεις.

Εντωμεταξύ, υπό κατάληψη τελεί από τα ξημερώματα το κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από ομάδα περίπου 50 φοιτητών – αλληλέγγυων στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 11 το πρωί, αντεξουσιαστές πρόκειται να συγκεντρωθούν στον αύλειο χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου, ενώ στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί άλλη συγκέντρωση για τον Νίκο Ρωμανό, στην πλατεία Καλλιθέας.