Επικριτικός ο Τσόμσκι στην πολιτική λιτότητας που επιβάλλεται στην Ελλάδα

 

«Oι Γερμανοί θέλουν να αρπάξουν οτιδήποτε πολύτιμο υπάρχει στην Ελλάδα, επιβάλλοντας συνθήκες οικονομικής σκλαβιάς και ψυχολογική πίεση στους Έλληνες. Πρέπει να μπει ένα φρένο σε αυτό».

Με αυτά τα λόγια ο κορυφαίος Αμερικανός φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι, μιλώντας στο Δουβλίνο, κατήγγειλε διεθνώς την πολιτική και οικονομική κατοχή που έχει επιβάλει το Βερολίνο στη χώρα μας, αλλά και γενικότερα απέναντι στον ευρωπαϊκό Νότο.

Δημιουργία μετώπου των χωρών του Νότου

Μιλώντας στο φιλανθρωπικό ίδρυμα RDS, ο κ.Τσόμσκι πρότεινε «τη δημιουργία μετώπου Ελλάδας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ιταλίας προκειμένου ο Νότος να βάλει ένα φρένο στις απάνθρωπες διεκδικήσεις του Βορρά», ενώ υπογράμμισε πως «τώρα είναι η ευκαιρία να γίνει κάτι τέτοιο, που οι λαοί εξεγείρονται κατά των Γερμανών, κάτι που τους επιτρέπει να διεκδικήσουν αυτά που τους έχει αρπάξει το Βερολίνο».

Εχει δίκιο ο Τσίπρας

Επίσης αναφέρθηκε στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είχε ζητήσει τη στήριξη της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες, όπως έγινε με τη Δυτική Γερμανία του 1953, όταν η Δύση αποφάσισε να τη βοηθήσει, τη στιγμή που κατέρρεε, χαρακτηρίζοντάς το «Σωστό».

Επιπρόσθετα άφησε αιχμές για τους χειρισμούς του Μάριο Ντράγκι και επιτέθηκε στις κυβερνήσεις της ΕΕ, λέγοντας πως είναι επόμενο να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός της Ενωσης, με τις πολιτικές λιτότητας που ακολουθούνται, καθώς οδηγούν στην καταστροφή.

Οι εγκληματίες και οι φορολογούμενοι

Τέλος, μιλώντας για την Ιρλανδία είπε: «Η πολιτική εδώ είναι να αθωώνουμε τους εγκληματίες και να αφήνουμε όλο το βάρος στους φορολογούμενους», αναφερόμενος στη μετακύλιση του τραπεζικού χρέους.

Ποιος είναι ο Νόαμ Τσόμσκι

Ο Νόαμ Τσόμσκι είναι παγκοσμίως γνωστός ως πολιτικός ακτιβιστής, συγγραφέας και καθηγητής της γλωσσολογίας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), όπου άρχισε να διδάσκει το 1955. Ο Τσόμσκι έχει γράψει και διδάξει γλωσσολογία, φιλοσοφία, πολιτική.

Ανάμεσα στα έργα του είναι και τα εξής: Εξουσίες και προοπτικές, Νέα και παλιά παγκόσμια τάξη, Αποτρέποντας τη δημοκρατία, Κατασκευάζοντας τη συναίνεση (με τον Ε.Σ. Χέρμαν), Ετος 501: Η κατάκτηση συνεχίζεται, Τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους, Ο νέος στρατιωτικός ανθρωπισμός, Νέοι ορίζοντες στη μελέτη της γλώσσας και της νόησης, Τρομοκρατικά κράτη και Μια νέα γενιά χαράζει τα όρια.